U petak i subotu, 31. kolovoza i 1. rujna na Korzu će se održati još jedna prodajno-izložbena manifestacija „100% zagorsko u Rijeci“, gdje će biti prezentirani zagorski proizvodi, izlagači i običaji.

Dvodnevni program predstavili su župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, pročelnica Upravnog odjela KZŽ za poljoprivredu, gospodarstvo, promet i komunalnu infrastrukturu Sanja Mihovilić, voditeljica Ureda Turističke zajednice KZŽ Sanja Škrinjar, uz zamjenika gradonačelnika Rijeke Marka Filipovića.

„I ove godine Riječanima ćemo predstaviti okuse, mirise i zvukove Zagorja te tradicionalne proizvode naših lokalnih proizvođača kao što su zagorski štrukli, mlinci, med, rakije, mesne prerađevine, voće i povrće, od kojih su neki prepoznati kroz europsku zaštitu izvornosti“, najavila je Mihovilić, kazavši kako će se na Korzu predstaviti pedesetak izlagača ove županije, među njima i medicinske rehabilitacijske ustanove, muzeji, hoteli i
restorani.

Manifestaciju će se na Korzu moći posjetiti ovaj petak i subotu od 8 do 22, odnosno od 8 do 15 sati, a među bogatim kulturnim-zabavnim programom s čak 155 izvođača koji će prikazati zagorske običaje i zanate, ističu se mačevalačke borbe, prezentacija života neandertalaca te vožnja kočijom, uz glazbeni nastup ansambla Zabok.

Župan Željko Kolar istaknuo je dobre gospodarske odnose i značajan broj poslovnih suradnji ove dvije regije,
izdvojivši kako je Primorsko-goranska županija treća na listi posjetitelja u Krapinsko-zagorskoj županiji,
dok je zamjenik gradonačelnika Marko Filipović pozvao sve građane da dođu vidjeti što sve Zagorci nude, ističući dobru posjećenost manifestacije proteklih godina. Također, Filipović je zahvalio uključenima u projekt „Dajmo djeci korijene i krila“ na donaciji zagorskih tradicijskih drvenih igračaka dječjem vrtiću Mavrica na Pehlinu.

“100% zagorsko u Rijeci” organiziraju Krapinsko-zagorska županija zajedno sa svojom turističkom zajednicom, uz partnerstvo Grada Rijeke.