Nakon jučerašnje vijesti da je u Rijeci pretučen mladić, odnosno da su ga napali njegovi vršnjaci, a pritekli mu u pomoć građani, gradonačelnik Rijeke Marko Filipović sa zamjenicima Sandrom Krpan i Goranom Palčevskim šalje priopćenje i reakciju na ovaj čin:

Osuđujemo bezuman čin vršnjačkog nasilja koji se dogodio u našem gradu, u našoj Rijeci u kojoj njegujemo, čuvamo i ponosimo se kulturom poštivanja i empatije.

Također, zahvaljujemo se i ponosni smo na naše sugrađana koji su reagirali i priskočili žrtvi u pomoć dokazujući time da Riječanke i Riječani ne prihvaćaju nasilje.

Apeliramo na sve obitelji i djelatnike odgojno obrazovnog sustava da djecu i mlade odgajaju u duhu nenasilja i mirnog rješavanja sukoba te da pojačano skrenu pažnju djeci i mladima na opasnosti koje donosi vršnjačko i svako drugo nasilje.

Nenasilje i tolerancija nemaju alternativu i obaveza je svih nas da se zauzmemo protiv svih oblika nasilja, osobito protiv vršnjačkog nasilja koje može imati razorne posljedice ne samo po žrtvu već i dugoročno, po društvo u cjelini.

U svim svojim aktivnostima i dalje ćemo promicati poštovanje, razumijevanje i komunikaciju kao put čuvanja okruženja u kojem se svaki pojedinac osjeća sigurno i cijenjeno.

Rijeka je otvoren, slobodan i tolerantan grad u kojem glasno kažemo: Ne nasilju! 

Kalendar događanja