Kao i prethodnih godina, 11. izdanje Impulse Festivala ulazi u nove prostore, realizirajući atraktivna događanja i skladne suradnje. Nastavak koncertnog gostovanja upotpunjuje Nina Romić koja će na botelu Marina predstaviti svoj novi album „Jezero“. Osim glazbe, u fokusu festivala bit će i poezija. Gradska knjižnica Rijeka kao novi prostor suradnje ugostit će promociju knjige „Antologija hrvatske i srpske slem poezije“.

Riječka premijera albuma “Jezero”

Impulse Festival s ponosom će ove godine biti domaćin zagrebačkoj kantautorici Nini Romić koja će svoj aktualni album “Jezero” predstaviti na palubi botela Marina, u četvrtak, 25. travnja .
Objavljen prošle godine, Ninin album “Jezero” osobna je priča o uronu ispod površine i pronalasku vlastitog svjetla. Glavna suradnica i aranžerka na albumu joj je glazbenica i multiinstrumentalistica Jelena Galić s kojom Nina dijeli glazbeni senzibilitet i surađuje već nekoliko godina.

Nina Romić glazbeno je debitirala albumom “Daljine” 2010. godine, a već drugim albumom “Ptice” osvojila je kritiku diljem Hrvatske i regije. Uskoro je njeno ime bilo na većini hrvatskih top-lista 2012. godine. Uslijedili su hvaljeni i među kritičarima izvrsno prihvaćeni albumi “Stablo”  (2014.) koji je osvojio prestižnu nominaciju “IMPALA” za najbolji europski album i album “Sloboda” iz 2018. godine.

Osim vlastitog glazbenog stvaralaštva, Nina Romić je svojim djelovanjem izrazito doprinijela i razvoju hrvatske kantautorske scene kroz razne projekte, među kojima se posebno ističe Začarana Močvara, program koji se bavi afirmacijom kantautorske glazbe.

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 10€ moguće je kupiti u Dallas music shopu Rijeka i u sustavu Entrio, a na dan koncerta cijena se penje na 12 €.

Broj ulaznica ograničen je na 100 komada, a studenti riječkog Sveučilišta uz važeću x-icu mogu kupiti ulaznicu i po pretprodajnoj cijeni i na dan koncerta (na ulazu) ukoliko koncert nije rasprodan.

Slem antologija

Kao i ranijih godina, festivalski cilj je ostvariti nove suradnje s riječkim prostorima. Ove godine to je novootvorena Gradska knjižnica Rijeka u Art-kvartu koja će biti idealno mjesto susreta i adekvatni domaćin za književnu večer slem poezije.

“Antologija hrvatske i srpske slem poezije” knjiga je koju će u petak, 26. travnja predstavljati njezin urednik Luka Antić zajedno sa suurednicima i pjesnicima Mariom Kovačem, Hrvojem Mimicom, Zrinkom Mikolić, Petrom Zelenikom i Dejanom Inđićem. Voditelj promocije bit će kulturolog Saša Marcan.

Ovaj jedinstveni kulturni poduhvat, prvi u Hrvatskoj, na jednom mjestu okuplja 64 pjesnika i pjesnikinje iz dviju susjednih država koji na 368 stranica predstavljaju svoju poeziju uz kritičarsko-teoretičarske tekstove koji daju presjek buntovne svjetske i regionalne slem scene.

Specifičnost slem poezije je što je ona prvenstveno pisana za javno izvođenje (za pozornicu, ulicu ili šank), za razliku od tradicionalne lirske poezije koju vežemo uz intimu doma. Slemeri i slemerice bez dlake na jeziku izvest će svoju poeziju, a nekima od njih biti će to i premijerni javni nastup.

Nakon promocije slijedi nastavak večeri, preciznije „Open Mic – Slem live!“ koji će se održati u uvijek ugodnom ambijentu Book caffea Dnevni boravak.

Pozivnica za sve na slem druženje!

Podsjećamo, 11. izdanje Impulse Festivala održat će se od 22. do 28. travnja ponovno ulazeći u nove prostore, ostvarujući nove suradnje. Zajedničku organizaciju festivala potpisuju Distune Promotion i Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci, a za vizuale je zaslužan Studio Praksa. Festival djelomično sufinanciraju Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Rijeka – Odsjek za kulturu, HDS-ZAMP i Zaklada Kultura nova.

(Nina Romić / Foto Marina Uzelac, Distune Promotion press)

Kalendar događanja

Izložba
 • 09.04. – 27.04.
 • (19:00)

Izložba “Budi susjed!” i Urbani separe u Galeriji Kortil

Izložba pokazuje što se dogodi Rijeci kada se spoji deset tisuća susjeda, posjetitelja, stručnjaka, volontera, institucija, partnera, turista i mjesnih odbora...

Detaljnije

Radionica
 • 20.04.
 • (12:00)

Geštalt psihološka radionica

Geštalt psihološka radionica o gaslightingu na kojoj će psihologinja Mia Rukavina nastojati stvoriti prostor za holistički pristup temi s fokusom na osnaživanje žena...

Detaljnije

Izložba
 • 19.04. – 20.04.
 • (12:00)

Izložba na Sajmu 3N: Napusti normalne naprave

Zagrebačka Radiona te slovenski kolektivi Cirkulacija2 i BridA sudjeluju u izlagačkom dijelu Sajma 3N: Napusti normalne naprave u dvorani Filodrammatice...

Detaljnije

Druženje
 • 23.04.
 • (18:30)

Upoznaj umjetnika u MMSU-u: Vlad Nancă

Rumunjski umjetnik Vlad Nancă, koji je trenutno u Rijeci na umjetničkoj rezidenciji Kamov, predstavit će nam svoju dvadesetogodišnju karijeru...

Detaljnije

Predavanje
 • 25.04.
 • (13:00)

Predavanje „EU projekti – moj izbor za karijeru!“ na Filozofskom fakultetu

Predavanje će održati Srđan Kerčević iz Regionalne razvojne agencije Primorsko-goranske županije....

Detaljnije

Književni susret
 • 26.04.
 • (18:00)

Impulse festival: Promocija “Antologije hrvatske i srpske slem poezije” u GKR-u

Jedinstveni kulturni poduhvat koji na jednom mjestu okuplja 64 pjesnika i pjesnikinje iz dviju susjednih država koji na 368 stranica predstavljaju svoju poeziju ...

Detaljnije