Polaznici su osim umjetničke radionice Početnog i Naprednog slikarstva, odslušali i ciklus predavanja „Zlatno doba života-zdravstvene teme“ koji je održan u suradnji s Katedrom za socijalnu medicinu i epidemiologiju Medicinskog fakulteta te Nacionalnim zavodom za javno zdravstvo PGŽ-a. Radionice su pak tradicionalno održane u suradnji s Akademijom primijenjenih umjetnosti gdje se radom u manjim grupama ostvario stručan mentorski pristup pod vodstvom Radovana Kunića i Ljiljane Baraković. Na katedri za slikarstvo izložbu je moguće razgledati do 13.12.2019. (od 8 do 15h).

Foto: UniRiIzložbom je zaključen Jesenji ciklus Sveučilišta za 3. dob, a u tijeku su Kratka besplatna predavanja srijedom u 17 sati na Filozofskom fakultetu.

Podsjetimo, u programu Sveučilišta za treću dob, kojega uz podršku Grada Rijeke provodi Sveučilište u Rijeci, dosad je sudjelovalo preko 900 polaznica i polaznika, a riječ je o neformalnom obrazovanju namijenjenom starijima od 55 godina, sa završenom srednjom školom i više. Zainteresirani za program Sveučilišta za 3. dob mogu se javiti e-mailom na 3dob@uniri.hr.