NEURI 2011

Prvi NeuRi održan je 2011. – ideja je bila organizirati jedinstveni studentski kongres u široj regiji, osnovati svojevrsni „brand“ koji će promovirati „Grad koji teče“ i samo Sveučilište u Rijeci, što je kroz godine usavršavanja i ostvareno. Sada već međunarodni studentski kongres, pod poznatim motom „edukacija & iskustvo“, okupit će i ove godine preko 250 sudionika iz zemalja regije kojima će pružiti mogućnost znanstveno-stručnog usavršavanja i prezentacije rezultata vlastitih istraživanja te umreženje studenata sličnih znanstveno-istraživačkih afiniteta.

Ovogodišnji NeuRi će, kao i prethodnih godina, ponudit aktualne informacije i pružiti uvid u suvremena istraživanja najmisterioznijeg ljudskog organa – mozga. Među plenarnim predavačima valja istaknuti doc.dr.sc. Maria Habeka s KBC Rebro koji će govoriti o multiploj sklerozi, doc.dr.sc.Vesnu Šendulu Jengić, ravnateljicu psihijatrijske bolnice Rab te doc.dr.sc. Ingrid Škarpu-Prpić koja je na www.najdoktor.com ocijenjena kao najbolji neurolog.

Kroz preko 30 usmenih izlaganja i 10 studentski poster prezentacija, studenti iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Makedonije, Poljske, Slovenije, Ukrajine i Nizozemske, govorit će se o biološkom i fiziolokškom aspektu privlačnosti i ljubavi, terapiji zvukom, ALS-u, modelu vinske mušice u istraživanju ovisnosti, depresiji u pacijenata s multiplom sklerozom, poremećajim u govoru i brojnim drugim aktualnim temama iz područja neurozanosti.

Uz još mnoga zanimljiva izlaganja, sudionici će imati i priliku u subotu upoznati vrhunsku ustanovu za liječenje i rehabilitaciju – Psihijatrijsku bolnicu Rab.

Pored izlaganja, bit će održane i interaktivne radionice za studente, na kojima će biti riječi o hitnim stanjima u psihijatriji i infekcijama središnjeg živčanog sustava.

Oznake