Za prvi koncert u svibnju pobrinuli su se uvijek odlični My Buddy Moose. Svoje dugogodišnje prijateljstvo povezano s glazbom ovaj je riječki bend zaokružio koncertom u The Beertiji gdje su uz presjek karijere, odsvirali i neke nove pjesme najavljući novi album. Riječki nastup ujedno je bio i svojevrsni početak mini turneje, koja nakon Rijeke kreće prema Karlovcu, Kninu i Križevcima.

My Buddy Moose čine gitarist i pjevač Luka Benčić, gitarist i mandolinist Matko Botić, basist Ištvan Širola i bubnjar Jasmin Đečević. Ovi indie-americana zaljubljenici iz Rijeke, okupljeni 2004., već dugi niz godina slove za jedan od najboljih “malih” bendova na ovim prostorima. Do sada su objavili četiri, od kritike izrazito hvaljena albuma: “My Buddy Moose” (2006.), “Wonderful Feeling of Emptiness” (2010.), “Shine!Shine!Shine!” (2013.) te “IV” (2017.) Njihova je kvaliteta prepoznata i izvan Hrvatske pa se Riječani mogu pohvaliti nastupima i suradnjama s istinskim svjetskim facama poput Howe Gelba, Marka Olsona, Chrisa Eckmana i M. Warda. My Buddy Moose su do sada svirali u klubovima i na festivalima diljem regije, a glazbena putovanja odvela su ih i do Londona i Liverpoola.

Iza pseudonima Fallen Down Moon krije se kantautor Zvonimir Buktenica. Njegov prvi album, „Way Back Home“ u žanru americane, objavljen je 2020. godine. Album je snimljen u Medulinu u produkciji Ive Lorencina. Veliki pečat na albumu ostavio je i žminjski gitarist Edi Banovac-Bane koji je odsvirao gitare i klavijature. Gostovali su još i Morin Hukić kao back vocal, na basu Davor Milovan Bili, Gordan Papec, usna harmonika, i Sandro Subiotto na bubnjevima. Kako nam je Marin Jurčić iz Distunea rekao, Fallen Down Moon otkrili su prilikom jednog nastupa u Puli, a sinoćnji, samostalni koncert bio je njegov prvi nastup preko Učke.

U videu donosimo razgovore s Lukom Benčićem i Zvonimirom Buktenicom, kao i dio sinoćnje atmosfere.