Iznimno posjećeni drugi dan Porto Etno festivala, što se u subotu, 8. rujna, održao u skladištu Exportdrva na Delti, predstavio je čak 17 svjetskih kuhinja, a uz bogat glazbeni i folklorni program ponudio cijeli niz različitih radionica za djecu.

U glazbenom dijelu programa nastupili su meksička pjevačica Jennifer Cabrera Fernandez, talijansko-senegalska glazbena skupina Bandanera Afreobeat, Denise Dantas iz Brazila i izvorni prateći sastav pokojne Esme Redžepove.

undefinedFolklornim programom predstavile su se udruge nacionalnih manjina koje djeluju u Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji, koje su kuhale autentična jela iz BiH, Rusije, Ukrajine, Mađarske, Makedonije, Češke, Slovačke, Albanije, Italije, Slovenije i Srbije. Predstavljeni su također i egzotični specijaliteti iz Venezuele, Madagaskara, Trinidada i Tobaga te Indije.

Ove godine posebna pažnja posvećena je najmlađim posjetiteljima pa su za njih organizirane radionice izrade
narodnih nošnji, rada s čipkom i slikanja.

Manifestacija se održava u okviru projekta Europske prijestolnice kulture 2020. Ideja festivala je predstaviti etno glazbu i gastronomiju zemalja čije manjine djeluju u Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji, ali i svjetsku glazbu i gastronomiju s kojom se susrećemo uslijed migracijskih i globalizacijskih trendova.