Povodom Međunarodnoga dana međusobnog pomaganja, fotoizložbom na Korzu udruge Centar za kulturu dijaloga i Šarolija ukazale su na poraznu sliku socijalne nejednakosti među djecom te na pogubni utjecaj siromaštva. U Hrvatskoj 60 tisuća djece živi ispod praga siromaštva, a 20 tisuća zbog neimaštine nikad nije pohađalo izvanškolsku aktivnost. Svakom drugom siromašnom djetetu nedostupne su usluge stručnjaka neophodnih za njihov razvoj, a nemaju ni mogućnosti za odlazak u kino, kazalište i muzej, te na školske izlete ili izlete s obitelji.

U Rijeci je 500 djece koja žive ispod razine siromaštva. Program „Moje mjesto pod suncem“ udruga Centar za kulturu dijaloga i Šarolija, jedini je program u Rijeci koji sustavno radi s četrdesetak djece koja žive u teškoj oskudici, svakodnevno im pružajući razne radionice, pomoći u učenju te kulturne i sportske sadržaje.

Povodom Međunarodnoga dana međusobnog pomaganja želi se apelirati na građane, tijela javne vlasti i poslovni sektor da rješavanju ovoga problemu pristupe konkretnim aktivnostima i umanje socijalno raslojavanje najmlađih pripadnika našega društva.  Informacije o tome kako pomoći može se dobiti na tel. 091 163 79 39 ili putem e-maila: cekaderi@gmail.com.

U ime programa „Moje mjesto pod suncem“ koji vodi Sandra Grozdanov, spektar djelovanja programa predstavila je Ana Karakaš, socijalna pedagoginja, a apel za pomoć i podršku programu izrazili su i novinarka Maja Sever, glazbenik Damir Urban, riječki gradonačelnik Vojko Obersnel i Ana Maleš Džida, vlasnica riječke pizzerije „Maslina“ koja je iznijela vlastiti primjer načina pomaganja.