U Gradskom kazalištu lutaka održana je premijera predstave “Moj prijatelj Mraz”, autorice Vedrane Balen Spinčić i redatelja Serđa Dlačića.

Ova neobična priča djeci na blizak i zabavan način u predblagdansko vrijeme dočarava duh nadolazećih blagdana. Kroz toplu priču o neobičnom prijateljstvu, spajajući svijet fantazije i bajke sa stvarnošću, predstava govori o tome kako možemo ispuniti želje i usrećiti svoga bližnjega te poručuje da se Djed Mraz zapravo krije u svima nama.

Predstava Moj prijatelj Mraz1 (6)

Predstava nas podjeća da je Djed Mraz zapravo u svima nama

Autorica i dramaturginja predstave Vedrana Balen Spinčić ističe kako ova predstava pristupa blagdanskoj temi na nešto drugačiji način, kritizirajući današnje konzumerističko društvo koje je profaniralo duh Božića. Moj prijatelj Mraz predstava je koja podsjeća da smisao blagdana nije u materijalnome, već da je poanta usrećiti bližnjega, što je svakako važna poruka i za djecu i za odrasle.

Autorski tim

Uz autoricu i dramaturginju Vedranu Balen Spinčić i redatelja Serđa Dlačića, dio autorskog tima su i scenografkinja i kreatorica lutaka Luči Vidanović, skladatelj Srđan Badurina i oblikovatelj svjetla Sanjin Seršić, dok uigrani glumački ansambl čine Petra Šarac, Almira Štifanić, Karin Fröhlich, Alex Đaković i Zlatko Vicić.

Autorski tim predstave čine „kućne snage“ Gradskog kazališta lutaka Rijeka što riječke lutkare posebno veseli jer, kako navode, poanta Božića je zajedništvo, veselje i radost, a upravo to pronalaze i osjećaju u svojoj maloj kazališnoj obitelji.

Predstava je za uzrast 3+ i izvodit će se tijekom cijelog prosinca. Ulaznice se mogu kupiti putem portala Mojekarte.hr ili rezervirati na blagajni Kazališta na mail blagajna.gklri@gmail.com, a kupiti sat vremena prije početka izvedbe.