U Muzeju moderne i suvremene umjetnosti (MMSU) se 16. i 17. rujna kao dio popratnog programa izložbe 90e: Ožiljci održava se dvodnevna radionica izrade muzejskog fanzina s umjetnicama Enom Jurov i Tanjom Blašković.

Radionica će započeti razgledavanjem izložbe te razgovorom o temama i tehnikama koje će se koristiti u izradi fanzina, a zatim slijedi izrada fanzina kojeg će polaznici formirati kroz dva radionička popodneva i umnožiti fanzinskim metodama.

Muzejski fanzin Beni nastaje posljednje tri godine kao dio edukativnih programa uz izložbe u MMSU. Voditeljice radionice su Tanja Blašković, riječka umjetnica koja od samih početaka vodi priču o fanzinu Beni, te Ena Jurov koja je kao dio MMSU online Kamov realizirala niz ilustracija koje su popratile kratke intervjue sa sudionicima izložbe “90e: Ožiljci” te novinarima i aktivistima.

Radionica se održava u MMSU-u (Krešimirova 26c) u četvrtak 16. i petak 17. rujna od 17 do 20 sati, a namijenjena je starijima od 16 godina, dobrodošle su sve generacije od srednjoškolaca do umirovljenika.

Broj polaznika je ograničen, a zainteresirani se za sudjelovanje na radionici mogu prijaviti putem e-mail adrese: ivana.lucic@mmsu.hr ili na broj telefona 051/492-615.