Susret s riječkim gradonačelnikom Markom Filipović bila je prva u nizu aktivnosti u okviru EU projekta “Grad po mjeri mladih”. Projekt se provodi u suradnji s Gradom Rijeka provode Centar tehničke kulture Rijeka i Udruga Delta.

Projekt mladima u dobi od 15 do 30 godina nudi mogućnost da se aktivno uključe u Program za mlade Grada Rijeke. U sljedeće dvije godine planirano je čak 12 događanja, ali – prva je bila upravo kava!

Na Kavi s gradonačelnikom mladi su mogli saznati što je to Program za mlade, zašto je on važan Gradu Rijeci, ali i kakvu kavu voli riječki gradonačelnik Marko Filipović, gdje je pije, kakav je bio kada je bio mlad, koje su mu stvari bile važne, kako je postao aktivan u svojoj zajednici.

Tri razvojna stupa Programa za mlade

Nakon kave, svi sudionici bacili su se na posao i podrobnije upoznali s Programom za mlade, točnije njegovim trima razvojnim stupovima: obrazovanje i (samo)zapošljavanje mladih, dobrobit i osamostaljivanje mladih te poticanje, osnaživanje i dijalog s mladima.

Metodom world caffea i ugodnim druženjem s ambasadorima Programa za mlade (predstavnicima različitih odjela Grada Rijeke), uz koordinaciju iskusnih youth workerica zajednički se promišljalo o svakom razvojnom stupu te načinima kako potaknuti bolju suradnju mladih i predstavnika Grada Rijeke u realizaciji Programa za mlade koji će uistinu i odgovoriti na njihove potrebe. Na kraju tog intenzivnog dana, zaključci su se objedinili i prezentirali jedni drugima.

U videu donosimo djelić atmosfere s prvog u nizu razgovora i druženja s mladima.