Tko su ljudi koji misle da mogu mijenjati svijet i koliko im je vremena potrebno? Imaju li neki veliki plan? Jesu li zaista spremni i dovoljno jaki? Ili samo tako o sebi vole misliti zaštićeni zidovima vlastitih sobica, skriveni iza tipkovnica?

Riječki bend Ministranti ovu dvojbu o stvarnoj snazi ili čistom samozavaravanju današnjeg čovjeka promišlja u svojoj novoj pjesmi  “Minuta” čiju glazbu potpisuje Vedran Vučković – Vule, a tekst Dražen Baljak.

“Minuta” je ujedno drugi single s albuma prvijenca “Rock je mrtav” koji će se pod okriljem nezavisnih izdavačkih kuća Mudri brk i Izvanredni diskograf pojaviti u jesen 2022. godine.

Spot za pjesmu, iza kojeg stoji Dinko Čvorić – Doringo uz idejnu asistenciju Roka Baljka, obiluje apokaliptičnim motivima i vizualnim elementima omota nadolazećeg albuma Ministranata koji su osmislili Tomislav Matić i Stipe Strika iz riječkog Yan Kamov Designa. U spotu se, po prvi put, pojavljuje i bend i to kroz dijelove nadolazećeg live koncerta iz glazbenog video serijala Izvanredne Sjednice.

Tko su Ministranti i tko je tu normalan?

Kada su se u špici lockdowna i sveopće društvene i medijske histerije zavukli u jednu riječku garažu s ciljem da stvaraju rock glazbu, nisu se obazirali na učestala pitanja prijatelja “Dobro, jeste li vi normalni?”. Predvođeni Draženom Baljkom – gitarom Leta 3,  Robertom Šušom za mikrofonom, Voljenom Korićem na bubnjevima i Vedranom Vučkovićem na bas gitari, samoprozvali su se Ministrantima i tvrdoglavo nastavili služiti rock’n’rollu, povremeno poštujući razmak od 2 metra. Iza sebe imaju rock antihimnu “Rock je mrtav“.

Pjesmu “Minuta” preuzmi ovdje.