Igrala se 118. minuta, Osijek nije uspio pokrenuti kontru, Rijeka je presjekla lopta i prilika se otvorila za Mikhaila Merkulova koji je prvijencem u dresu Rijeke gurnuo Rijeku u finale protiv Hajduka – 3:2!

Bio je to trenutak kad je eruptirao cijeli stadion, Osijek se pokušao vratiti, ali udarac Lovrića iz slobodnog udarca obranio je Labrović. Polufinale Kupa ponudio je sjajan scenarij, Rijeka nije mogla poželjeti bolje otvaranje.

U 20. minuti Čerin je izveo slobodan udarac, a Krešić poentirao glavom – 1:0! U 31. minuti Vučkić je smirio dugu loptu, Drmić potegnuo s 18 metara, Ivušić je bio spreman.

I kada se činilo da će Rijeka otići s prednošću na odmor, Leovac je ubacio, Caktaš ušao iz drugog plana i poentirao – 1:1. Osijek je imao prvu priliku u nastavku. U 48. minuti Kleinheisler je podvalio loptu za Caktaša koji je ušao u kazneni prostor i pucao, Labrović je odlično reagirao i sačuvao mrežu.

U 51. minuti Žaper je potegnuo s 25 metara, Labrović je bio na mjestu. U 66. minuti Murić je odlično pucao iz slobodnog udarca, Ivušić je obranio. U nastavku akcije, Selahi je pokušao, ali Ivušić je bio spreman.

I onda je stigla 76. minuta. Murić je podvalio loptu za Pavičića koji je pucao, lopta se odbila do Drmića koji je poentirao – 2:1!

Rijeka je do 90. minute imala još dvije velike prilike, ali udarci Murića (81′) i Libera (90′) nisu pronašli put do mreže. I onda u sudačkoj nadoknadi Mierez je spustio jednu visoku loptu, Mance je bio najbrži i poentirao – 2:2.

Produžeci su donijeli zanimljiv nogomet, u 100. minuti Murić je ubacio loptu, Abass ju je uspio smiriti, ali iz 100 postotne situacije prebacio je gol.

Na drugoj strani Fućak se našao u 100 postotnoj prilici, Labrović je spasio mrežu. U 103. minuti stopostotna prilika za Velkovskog, ali Ivušić je uspio skrenuti dovoljno da lopta prođe pored vratnice.

I kada se činilo da će se pobjednik odlučiti na jedanaesterce, Merkulov je poentirao – 3:2.

RIJEKA – OSIJEK 3:2
Strijelci: 1:0 Krešić 20′, 1:1 Caktaš 43′, 2:1 Drmić 78′, 2:2 Mance 90+2′, 3:2 Merkulov 117′

RIJEKA: Labrović – Čestić, Krešić, Velkovski – Vukčević, Selahi, Čerin, Bušnja – Pavičić, Vučkić – Drmić

OSIJEK: Ivušić – Leovac, Škorić, Lončar, Čeberko, Grgić – Kleinheisler, Žaper, Caktaš, Fiolić – Mierez