Rijeka je tako treću sezonu zaredom pobijedila Varaždin identičnim rezultatom u osmini finala, a nakon toga je u oba navrata osvojila Rabuzinovo sunce.

Utakmica je podsjetila na utakmicu od prije dvije godine kada je Rijeka slavila golom Čolaka u nadoknadi. Ovoga puta u drugoj minuti sudačke nadoknade Murić i Menalo sjajnim duplim pasom izbacili su obranu Varaždina, Murić je zatim ubacio u pet metara, a Menalo poentirao – 1:2.

Bio to četvrti gol Menala u posljednje četiri utakmice!

Varaždin je gajio nadu u prolaz sve do pred kraj utakmice. Igrala se 78. minuta utakmice. Murić je ubacio iz slobodnog udarca, Galović je poentirao glavom – 1:1!

Bila je to potvrda odlične igre Rijeke koja je većinu utakmice provodila pred golom Varaždina.

U 89. minuti Murić je sjajno ubacio, Menalo je pucao iz prve pred golom Varaždina, ali udarac nije bio precizan. Napadač Rijeke sve je naplatio u drugoj minuti nadoknade.

Rijeka je dobro ušla u utakmicu. Murić je u šestoj minuti lijepo gurnuo loptu u prostor za Kulenovića koji se sjurio u kazneni prostor Varaždina, ali udarac je otišao pored vratnice.

U devetoj minuta nova velika prilika za bijele. Čerin je sjajno odigrao za Kulenovića koji se odlično okrenuo i pucao, ali branič Varaždina blokirao je loptu na putu u mrežu!

Rijeka je bila opasnija u prvom dijelu, u 18. minuti udarac Menala s 15 metara bio je neprecizan.

Varaždin je prvi ozbiljniji pokušaj imao u 30. minuti, ali Senić nije dobro zahvatio loptu na rubu kaznenog prostora.

I onda je stigao gol u 38. minuti. Nakon ubačaja iz kornera, Posavec je bio najviši i matirao Nwolokora.

Do kraja prvog dijela treba izdvojiti udarac glavom Arsenića (42′) i udarac Murića (45+3) sa 16 metara koji je išao ravno u ruke vratara Zelenike.

Varaždin je prvi prijetio u nastavku. Obregon se uspio izboriti za poziciju u kaznenom prostoru Rijeke i ubaciti, ali Smolčić je uspio izbiti loptu.

U 58. minuti lijepa akcija Rijeke, Lončar je ubacio oštru loptu u pet metara, ali tamo nije bilo nikog od igrača Rijeke.

U 66. minuti Lončar je potegnuo s 18 metara, ali udarac je otišao pokraj gola. U 76. minuti Halilović je ubacio, Arsenić je pucao glavom, ali greda je spasila domaćina.

Kalendar događanja

 • 25.02. – 01.03.
 • (18:00)

Humanitarna izložba “Umjetnički impulsi otpora nasilju”

U Galeiji SKC tijekom petodnevne izložbe prikupljat će se donacije za Centar za nenasilje i ljudska prava - SOS Rijeka koji pruža pomoć žrtvama svih oblika nasilja...

Detaljnije

Izložba
 • 25.02. – 26.03.
 • (19:00)

Izložba “Crvena škola” Dubravke Ugrešić

U Galeriji Filodrammatica do 26. ožujka 2021. godine bit će postavljena izložba vizualnih radova proslavljene hrvatske spisateljice Dubravke Ugrešić...

Detaljnije

Koncert
 • 01.03.
 • (19:30)

Percussion team i gosti na prvom udaraljkaškom koncertu u Rijeci

Percussion team HNK, što ga čine udaraljkaši Pedro Rosenthal Campuzano i Samuel Baldi te timpanist Antonio Ceravolo, nastupaju s brojnim gostima...

Detaljnije

Izložba
 • 02.03. – 13.03.
 • (00:00)

A4 platforma: “Oblici vremena i kronotopije” Maje Flajsig i Maje Gjajić

Galerija Kortil ugošćuje još jedno izdanje platforme A4 koja svake godine odabire tandem sastavljen od mladog umjetnika i povjesničara umjetnosti...

Detaljnije

Koncert
 • 04.03. – 04.02.
 • (20:00)

Prošireno kino – “Colonello Futurista”

Pedesetominutna izvedba uživo intermedijski je triptih - glazbeni koncert, teatarsko uprizorenje i filmska projekcija u jednom inspirirano taljanskim futurističkim pokretom...

Detaljnije

Predstava
 • 02.03. – 06.03.
 • (19:00)

„Koka Kokone“ u GKL-u Rijeka

Riječki lutkari za svoju je najmlađu publiku izvode poznatu predstavu autora Enesa Kiševića i redatelja Roberta Waltla „Koka Kokone“....

Detaljnije