STIFF traži kreativne, poduzetne i vrijedne studentice i studente koji će postati dio tima 9. izdanja Međunarodnog studentskog filmskog festivala. Prilika je to za stjecanje iskustva u organizaciji kulturnih sadržaja, radu na društvenim mrežama i odnosima s javnošću, dizajnu, prevođenju, fotografiranju, radu u kinu i galeriji, a zaprimaju se prijave i za filmski žiri!

Naime, i ove se godine slaže žiri koji radi u timovima – jedan za igrani, jedan za dokumentarni te jedan za animirani film. Svaki tim sastoji se od 3 člana: etablirani filmski autor/autorica, mladi redatelj/redateljica te student/studentica.

Takvom strukturom timova želimo omogućiti studenticama i studentima učenje od profesionalaca kao aktivnih članova žirija, ali i spajanje hrvatskih profesionalca s mladim autorima iz inozemstva, potičući suradnju, umrežavanje i razmjenu ideja.

Detaljnije informacije sadrže pojedinačni opisi poslova različitih volonterskih pozicija, a za prijavu je potrebno ispuniti online obrazac.

Rok prijave: 15. 10. 2022.

Međunarodni studentski filmski festival (STIFF) prvi je hrvatski međunarodni festival posvećen isključivo studentskom i debitantskom filmu. Pokrenut 2014. godine u produkciji Filmaktiva i Studentskog kulturnog centra Sveučilišta u Rijeci, odvija se u riječkom Art-kinu. Ovogodišnje 9. izdanje održat će se od 24. do 27. studenog 2022.

Poveznice: