Doduše, teorija još uvijek dopušta mogućnost da se Zamećani nađu među prve četiri ekipe, ali Dubrava i Gorica trenutačno Riječanima bježe za pet bodova, što bi značilo da obje momčadi u tri preostala kola ne smiju osvojiti niti jedan bod. A to baš ne izgleda kao mogući scenarij.

Dakle, puno vjerojatniji scenarij je onaj po kojem će Zamet zaigrati u Ligi za ostanak.

– U preostala tri kola slijedi nam hvatanje što boljih pozicija, jer to je također jako bitno. Prvo nam dolazi teška utakmica protiv Dubrave na domaćem terenu, sada su u derbiju dobili Sesvete, pojačali su se. Nakon toga gostujemo kod lidera Poreča i u zadnjem kolu dočekujemo Umag. Tu moramo pokušati sakupiti što je moguće više bodova i dohvatiti se te prve ili druge pozicije da bismo si na neki način olakšali borbu za ostanak, kazat će Valter Matošević, trener Zamećana.

Nije Liga za prvaka izgubljena u Vinkovcima, bilo je nekoliko poraza ove sezone koji su se možda mogli izbjeći, ali je protiv Spačve postalo jasno da Zamećani ipak neće zaigrati u krugu šest najboljih hrvatskih momčadi.

– Vinkovčani su nas zasluženo pobijedili. Imali smo nekoliko situacija da ostanemo duže u egalu, ali ispale su nam neke lopte, napravili smo neke tehničke greške, nismo odigrali obranu na nivou i rukometaši Spačve su to sve iskoristili. Radi se o iskusnoj ekipi, oni su trebali izbaciti Metalurg iz EHF kupa, u zadnje vrijeme su se počeli dizati i mi smo im naletili baš u tom dobrom periodu. Osjetili smo tu njihovu žustrinu u obrani, ne mogu reći da su više željeli pobjedu, ali mi jednostavno na toj utakmici nismo bili pravi. Čeka nas Dubrava, Poreč i Umag, tri zahtjevne utakmce, to moramo izgurati što boljim rezultatom, nastavlja Valter.

To što nisu izborili plasman među šest najboljih ne znači da će u ostatku sezone Riječani imati pravo na opuštanje:

– Nema opuštanja. Mi moramo biti svjesni da je ovo nova ekipa, da je tu dosta debitanata, da su neki igrači iz prošle sezone otišli. Upozoravao sam da neće biti lako, Sesvete su se pojačale, Dubrava, Poreč, Gorica je druga ekipa Zagreba, Varaždin je dugi niz godina zajedno, a mi plaćamo danak sazrijevanju. Gro igrača došao nam je iz Prve lige, a između Prve lige i Premijer lige velika je razlika. No, na nama je da ovu sezonu završimo najbolje što možemo, da se nastavimo spremati pa će nam iduće godine biti puno lakše. Varaždin je prošle godine trebao ispasti, ove godine su u vrhu. Napravili su iskorak samo zahvaljujući tome što su ostali na okupu, zaključit će Matošević.