„Darovana tehnika poslužit će u aktivnostima poboljšanja standarda boravka pacijenata na bolničkim odjelima“, navodi se u priopćenju Lučke uprave Rijeka.

Doniranu je opremu Lučka uprava Rijeka koristila za svoje potrebe, a nalazila se na upravnoj zgradi na kojoj su u tijeku radovi na sanaciji i uređenju pročelja. Zgrada je izgrađena 1855. godine i predstavlja povijesno važnu građevinu na području zaštićene urbanističke cjeline grada Rijeke. Sanacijom i uređenjem pročelja, objektu će biti vraćen prvobitni izgled tadašnje Palače Pomorskog gubernija, te ponovo postavljanje vanjskih jedinica klimatizacijske opreme na obnovljeno pročelje zgrade nije moguće. Donacijom će funkcionalna klimatizacijska oprema visoke energetske učinkovitosti biti predana KBC-u Rijeka na daljnje korištenje.

Prigodnom događanju prisustvovali su Denis Vukorepa, ravnatelj Lučke uprave Rijeka, te iz Kliničkog bolničkog centra Rijeka, Snježana Juričić, pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo i Gradimir Šain, rukovoditelj Službe za tehničke poslove.