Program su najavili Damir Čargonja Čarli, kao glavni organizator Ljeta na Kantridi 2022, Zoran Majstorović, voditelj desetog izdanja Štikle, festivala jazza i eksperimentalne glazbe, Ivan Vagroš, voditelj prvog festivala klasične instrumentalne glazbe, Iva Kele, koja potpisuje osmi Art Kamp Empeduja te Kristian Sirotich, dopredsjednik udruge Koga briga.

Tvrtka Novi turizam i ove će godine, u suradnji s brojnim formalnim i neformalnim grupama građana i udrugama, Riječanima i njihovim gostima ponuditi širok spektar događanja.

Manifestaciju otvara Ljetni karneval i koncert Gustafa koji su na rasporedu 17. lipnja te Opera navale Zorana Majstorovića. Ove godine premijerno će se održati i program Klasika na plaži u sklopu kojeg će nastupiti tri ansambla s repertoarom od baroka, etna do jazza. Štikla se nastavlja nastupima Lele Kaplowitz, Aleksandra Ipavca te ansambla Atma mundi.

Osmi Empeduja punk festival s osam bandova iz regije na rasporedu je 22. i 13. kolovoza, dok se Art-kamp ove godine održava 2. rujna pod nazivom ‘Malo dobrih vijesti’, a u fokusu suvremene vizualne umjetnosti će biti mladi umjetnici – Z generacija i Milenijalci – čime se planira propitkivati što je s izvaninstutucijalnom kulturom u post EPK i korona dobu.

Plivački maraton od ‘Prasca do prasca’ u organizaciji udruge Koga briga seli se u srpanj, dok Brudetijada ostaje u kolovozu. Planira se i organizacija šahovske ligu uz divlju vaterpolsku ligu.

Podsjetimo, Ljeto na Kantridi kao manifestacija nastala je kao logičan nastavak priče zvane FKK Kantrida europski kvart kulture, kojom je započela preobrazba jednog riječkog kvarta u popularno okupljalište, jednako atraktivno i Riječanima i njihovim gostima sa svih strana svijeta.