Od 27. lipnja do 2. rujna 16. izdanje Ljeta na Gradini na Trsatsku gradinu donosi brojne glazbene i kulturne programe.

Ovogodišnje izdanje Ljeta na Gradini najavili su gradonačelnik Rijeke Marko Filipović, direktor Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarpa, organizator Ante Žeželj te voditeljica marketinga Ljeta na Gradini Petra Peloza Vuherer.

Gradonačelnik Filipović istaknuo je da Grad Rijeka potiče i rado podržava kvalitetne umjetničke i kulturne programe te izrazio je zadovoljstvo do sada najbogatijim programom Ljeta na Gradini.

Drago mi je što Ljeto na Gradini na Trsatsku gradinu, riječki turistički hot spot, donosi mnoštvo riječkih snaga i izvođača“, kazao je gradonačelnik Filipović, pozvavši sve gledatelje da se pridržavaju epidemioloških mjera u zajedničkoj borbi protiv epidemije koronavirusa.

Petar Škarpa, Petra Peloza Vuherer, Marko Filipović i Ante Žeželj

Direktor TZ-a Petar Škarpa naglasio je da je „Ljeto na Gradini“ svojevrstan riječki ljetni brand.
„U ovih 16. godina Ljeto na Gradini je promijenilo imidž Trsatske gradine, koja je postala nezaobilazno mjesto zbivanja ne samo za Rijeku, već za cijelu našu regiju“, kazao je direktor TZ-a Škarpa.

16. Ljeto na Gradini koje će tijekom ljetnih mjeseci posjetiteljima ponuditi 28 raznolikih događanja – plesnih, glazbenih, izložbenih, kulinarskih i edukativnih.
„Po mnogo čemu ovo je ljeto bilo izazovno za organizirati za sve nas, no uspjeli smo napraviti najbogatiji program do sada“, kazala je voditeljica marketinga Peloza Vuherer.

Organizator ovogodišnjeg Ljeta na Gradini, Ante Žeželj, zahvalio se svim partnerima i sponzorima bez čije potpore ovako bogat program ne bi bio moguć. Program Ljeta na gradini financijski podržavaju Grad Rijeka, Turistička zajednica grada Rijeke, Vintage bar, Erste banka te HEP.

Marko Tolja

Marko Tolja

Otvaranje iduću nedjelju uz 2000 svijeća

Otvorenje Ljeta na Gradini zakazano je za sljedeću nedjelju, 27. lipnja plesnim nastupom „Veliko dijete“ udruge „Ri dance“ te paljenjem 2000 svijeća.

Već sljedećega dana, u nedjelju 28. lipnja na Gradini će nastupiti Darko Rundek i Ekipa.

Iz srpanjskoga programa istaknuta je modna manifestacija „City 45 20“ koja promiče ljepotu, stil i zdravlje.

Ljubitelje dobroga smijeha nasmijavat će glumac Jan Kerekeš predstavom „Dimnjačar“ i stand-up komičar Željko Pervan predstavom „Izlazak iz ormara“.

Udruga „LP Rock“ u duhu rockerskog ritma organizirat će dva dana u srpnju „Old rock summer festival“. Nadalje, udruga osoba s dječjom i celebralnom paralizom „CDP Rijeka“ priprema program socijalnog karaktera, izložbu „More“, projekciju dokumentarnoga filma „Zašto volim ples“ i mnoga druga predstavljanja.

U suradnji sa Školom primijenjene umjetnosti bit će upriličena četiri dana vizualnih umjetnosti i komunikacija – Gradina No Limit. Umjetnik Alen Šimoković postaviti će izložbu „Metamorfoza brodoloma“.

Nastup poznatih imena hrvatske glazbene scene

Mnoge će posjetitelja zasigurno privući i ovogodišnje izdanje gastronomske manifestacije „Frankopan gastro food and music i klapa Šufit te Galić vina“ na kojem će biti ponuđena specifična jela iz doba Frankopana, ali malo u modernijoj varijanti.

I ove će godine na Gradini koncerte održati poznata imena hrvatske glazbene scene: Marko Tolja, Tedi Spalato i Ante Gelo, Natali Dizdar, slovenski pjevač Zoran Predin te diva nad divama Josipa Lisac koja se na Gradinu vraća nakon devet godina. Za njezin koncert ulaznica će biti u limitiranom izdanju. Osim navedenih istaknuti su i Henry Radanović trio, Dino Ivelja Quartet, Bruno Mičetić, Damjan Vasiljević…

Ulaznice za događaje prodaju se u Vintage baru na Gradini, preko sustava mojekarte.hr, odnosno Eventima za koncert Darka Rundeka. Ulaznice je moguće nabaviti već od danas, a za koncert Darka Rundeka već od 17. lipnja. Zbog obveze prilagođavanja epidemiološkim mjerama broj karata za programe ograničen.

Detaljnije informacije o događanjima dostupne su na mrežnoj stranici Trsatska gradina te Facebook stranici Trsatska gradina i Instagram stranici Trsatska gradina.

Pogledajte cjelokupni program 16. Ljeta na Gradini.