Ciklus “Lisinski u Guvernerovoj palači” Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, u svojem drugom izdanju donosi do konca godine u riječkoj Guvernerovoj palači četiri uzbudljiva koncerta klasične glazbe a otvorit će ga u četvrtak 27. rujna “tri majstorice svog instrumenta”, Marija Pavlović, Monika Leskovar i Martina Filjak.

“Beethoven i Brahms pod njihovim prstima zvuče samouvjereno, strastveno i romantično. One su Marija Pavlović na klarinetu, Monika Leskovar na violončelu i Marina Filjak na klaviru – tri najljepše melodije nove sezone koncertnog ciklusa u Rijeci”, navodi se u najavi koncerta.

Bogatstvo i raskoš barokne glazbe očekuju nas 16. listopada kada na pozornicu Guvernerove palače stupi Hrvatski barokni ansambl s originalnim glazbalima i njihovim vjernim replikama. “Glazbena ostavština velikih skladatelja u njihovom izvođenju zvuči itekako autentično, zbog čega su redoviti gosti brojnih domaćih i inozemnih festivala, a često ugošćuju vrhunske strane i domaće soliste i dirigente.  Glazbena ih kritika svrstava u sam vrh hrvatske glazbene reprodukcije”, navodi se u najavi.

U programu su djela Georga Philippa Telemanna, Johanna Gottlieba Janitscha, Françoisa Couperina, Johanna Joachima Quantza i Johanna Christiana Bacha.

Sljedeći gost Lisinskog u Rijeci bit će dobitnik brojnih prestižnih nagrada s diplomom londonskog Royal Academy of Music, gitarist Srđan Bulat, koji će svoje glazbeno umijeće riječkoj publici predstaviti 14. studenoga.

Svjetske pozornice svjedočile su njegovom virtuoznom gitarskom umijeću u koje redovito uplete djela hrvatskih autora, a ovaj puta, kako je najavljeno, bit će to djela Giulija  Regondija, Isaaca Albeniza, Željka Brkanovića, Antona Garcije Abrila i Zorana Juranića.

Finale ciklusa rezervirano je za mladog i perspektivnog pijanista Ivana Krpana, jednog od najzanimljivijih i najuspješnijih mladih nada domaće pijanističke scene. “Premda je još uvijek samo student na Muzičkoj
akademiji Sveučilišta u Zagrebu, zbog prošlogodišnje osvojene prve nagrade na jednom od najuglednijih pijanističkih natjecanja u svijetu “Ferrucio Busoni” u Bolzanu, pred njim su glazbena gostovanja u svjetskim glazbenim središtima kao Leipzig, München, London, Weimar i St. Petersburg”, navodi se. Prije ove velike
glazbene avanture, u Guvernerovoj palači će zasvirati 13. prosinca.

Ulaznice za svaki koncert po cijeni od 50 kn i pretplatu na sva četiri koncerta po cijeni od 150 kn možete kupiti na blagajnama Lisinskog, online na www.ulaznice.hr te na prodajnim mjestima u Rijeci: Autotrans d.d., Croatia records dd., Mars Music- Dallas music shop Rijeka i S.O.L.E.N d.o.o. –  agencija Solen.