Oduvijek ste željeli uzeti kameru i ruke i neku svoju ideju preliti u filmski zapis, ali nikad nije bilo pravo vrijeme za to? Ili, vaše dijete pokazuje sklonost prema vizualnom izražavanju, voli crtiće, mislite da bi bilo baš zgodno da zna kako nastaju?

Prvi put snimam, radionica za filmske amatere i one koji će snimiti svoje prve kadrove i Filmska početnica za djecu najdugovječnije su LFF-ove edukacije te za vrijeme Liburnia Film Festivala u Opatiju dovode filmske radnike koji polaznike uvode u svijet filma.

Filmska početnica radionica je namijenjena djeci od 6 do 10 godina koja će tijekom tri dana naučiti osnovne elemente filma – montažu, animaciju i zvuk! Radionica će se održavati od 22. do 24. kolovoza 2023. u Vili Antonio s početkom u 18 sati. Voditelji radionice su Vanda Kreutz i Tin Dožić, umjetnici s bogatim iskustvom radioničkog rada s djecom. Prijaviti se možete do 20. kolovoza online prijavom na POVEZNICI..

Radionica Prvi put snimam petodnevno je druženje tijekom kojeg polaznici u manjoj grupi prolaze kroz sve faze stvaranja filma. Zajednički odabiru temu, istražuju ju, odluče što će snimati, snime to i potom montiraju. Ograničenja nema, predznanje se ne očekuje, važna je samo dobra volja i želja za učenjem.

Radionica se održava od 22. do 26. kolovoza od 17 do 20 sati, a vodi ju redateljica Bela Bračko-Milešević. Rok prijave je 20. kolovoza i to putem online prijavnice na POVEZNICI.

Obje su radionice besplatne, podržava ih Hrvatski audiovizualni centar, a sva ostala pitanja možete slati na liburniafilmfestival@gmail.com.

Više informacija dostupno je na https://liburniafilmfestival.com/

Kalendar događanja