Nakon više nego uspješna dva izdanja glazbeno-edukacijskog ciklusa “Let’s Talk About Music” udruga Distune pokreće i njegovo treće izdanje.

Cilj radionice je motiviranje i uključivanje mlađe generacije, u dobi od 18 do 27 godina, u razvoj glazbene scene kroz direktan kontakt s organizatorima i mentorima iz struke. U ciklusu modularnih predavanja, polaznici stječu osnovna znanja organizacije glazbenog događaja od same ideje do realizacije. Između ostalog: kako se ugovara i ugošćuje glazbenik/ica, vodi komunikacija s partnerima i suradnicima, priprema i vodi budžet, zadovoljavaju tražene tehničke specifikacije, komunicira s publikom putem dostupnih marketinških kanala, brendira organizacija korištenjem jedinstvenih vizuala.

Sudjelovanje za sve zainteresirane je besplatno, a prijave se zaprimaju isključivo online putem poveznice,  do nedjelje, 16. 5.

Modularni ciklus podijeljen je u četiri modula, koji svaki pojedinačno vode jedno do dvoje mentora/-ica:

Modul #1  Organizacija eventa – Andrea Laurić (Tipsy kolektiv, Rijeka)
Modul #2  Marketing i PR – Marta Ban (Art-kino Croatia, Rijeka)
Modul #3  Vizualni identitet – Antonio Karača i Petra Vrdoljak (Radnja, Zagreb)
Modul #4  Tehnička produkcija – Sebastijan Tomažin i Davor Popdankovski (Radio Roža, Rijeka)

Radionica će se voditi u skladu s potrebnim epidemiološkim mjerama radi sprečavanja širenja zaraze covidom-19 u prostorima Filodrammatice i OKC Palach, od kraja svibnja do kraja lipnja. Projekt je sufinanciran od strane Odjela za kulturu Grada Rijeke.