Pokrenuta je web-trgovina Rijeka CityCard, dostupna na adresi https://www.rijekacitycard.hr, putem koje se može kupiti mjesečna karta Autotroleja, a uskoro i ostale usluge gradskih komunalnih društava i ustanova.

Prve dvije e-usluge koja su građanima dostupne putem web trgovine Rijeka CityCard su online upisivanje mjesečnih prava, odnosno, online kupnja mjesečnih karata za korisnike Autotroleja (radničke, osnovnoškolske, srednjoškolske, studentske i mirovinske karte) i kupnja prava vožnje riječkim e-biciklima.

Pokretanjem web-trgovine građanima se nastoji omogućiti brže i dostupnije usluge u sigurnom online okruženju.

Digitalizacija procesa plaćanja i usluga koje koriste građani Rijeke, korisnici gradske Torpedo kartice smanjit će nepotrebne redove za upis pretplatnog prava za korištenje prijevoza autobusima KD Autotrolej d.o.o., a plaćanje putem web-trgovine Rijeka CityCard mogu ostvariti ne samo pojedinci, već roditelji za svoju djecu, odnosno čitavu obitelj te tvrtke za svoje djelatnike.

Pogledajte postupak kupovine putem web-shopa Rijeka CityCard.

 

Pokrenuta web-trgovina Rijeka Citycard

Pokrenuta web-trgovina Rijeka Citycard

Gradska Torpedo kartica

Za prijavu u sustav web-shopa i kupnju mjesečnih karata Autotroleja građani mogu koristiti svoju postojeću Rijeka CityCard Torpedo gradsku karticu ili izraditi novu. Torpedo kartica se u Rijeci može izraditi na prodajnim mjestima na Jelačićevom trgu 3 i Delta bb te na prodajnom mjestu Velog Jože 1, u Opatiji.

Za izradu RCC Torpedo kartice potrebno je ispuniti Zahtjev za izdavanje kartice, predočiti osobnu iskaznicu ili putovnicu korisnika kartice, a  za malodobne korisnike predočiti dokument s OIB-om, jednu fotografiju (ukoliko korisnik nema osobnu iskaznicu ili putovnicu) i potvrdu o pohađanju škole.

Naknada za izdavanje kartice je 20 kuna, a za starije od 65 godina 15 kuna. Kartica vrijedi četiri godine.

Pokrenuta web-trgovina Rijeka Citycard

Prezentacija web-trgovine RCC: Silvija Lučić, Emir Dizdarević, Alberto Kontuš

Daljnji razvoj usluga pokrenutog web shopa

Autotrolej u ovoj prvoj fazi omogućuje kupnju i produženje mjesečnih prava koja se upisuju na RCC Torpedo karticu, a u sljedećim fazama je predviđena i kupnja prava jednokratne, dnevne, tjedne, mjesečne ili godišnje vožnje po svim zonama koje pokriva Autotrolej.

Trenutno se radi na uvođenju usluga Rijeka plusa i Gradske knjižnice Rijeka. Uključivanjem Rijeka plusa i uvođenjem parkinga u web shop, korisnici će moći kupiti ili produljiti pravo korištenja parkinga ili kupiti dnevnu, tjednu ili satnu kartu. Uvođenjem Gradske knjižnice u sustav, članovima će se omogućiti pregled dugovanja i plaćanje članarine.

Turistička zajednica grada Rijeke također bi se željela uključiti se u ovaj projekt turističkom karticom i tako omogućiti svim posjetiteljima pogodnosti RCC Turističke kartice – od ulazaka u muzeje, kupnje prava vožnje do ostvarivanja pogodnosti u sinergiji kupnje paketa usluga.

Web trgovinu za riječku gradsku, RCC Torpedo karticu, izradili su gradska tvrtka Poslovni sustavi d.o.o., tvrtka Kupuj online d.o.o. koja radi sa inovativnim rješenjima e-poslovanja i uvođenja umjetne inteligencije u e-poslovanje te tvrtka WSPay – Web Studio d.o.o. kao najveći Payment provider i lider u online naplati.

Zamjenik gradonačelnika Marko Filipović na predstavljanju nove web-trgovine

Zamjenik gradonačelnika Marko Filipović na predstavljanju nove web-trgovine

Grad Rijeka već ponudio niz usluga u digitalnom obiliku

Grad Rijeka već niz godina ulaže maksimalne napore kako bi čitav niz gradskih usluga ponudio u digitalnom, jednostavnijem obliku i olakšao građanima svakodnevicu.

Između ostaloga zbog toga je Rijeka dva puta proglašena najspremnijim gradom u Hrvatskoj za digitalnu transformaciju, odnosno Rijeka je već dva puta osvojila nagradu Smart City koja se tiče primjene pametnih IT rješenja u poslovanju javne uprave i pružanju usluga građanima. Web shop gradske Torpedo kartice jedna je od takvih usluga, a neki od drugih su Gradsko oko, Socijalni kalkulator, online prijavnica, poput prijavnica za stipendije ili Program javnih potreba u kulturi ili pak online registar poslovnih prostora.