FOTOGALERIJA

03.12.2019.

Premijera "Malog princa" za djecu i odrasle 4. prosinca u riječkom HNK-u

„Čovjek samo srcem dobro vidi“, jedan je od najpoznatijih citata iz omiljenog „Malog princa“ Antoinea de Saint-Exupéryja, koji će u adaptaciji Ivane Đule i režiji Renate Carole Gatice, a u koprodukciji Hrvatske i Talijanske drame te Riječkog kazališta mladih "Kamov" HNK Ivana pl. Zajca i INK – Gradskog kazališta Pula, biti premijerno izveden u srijedu, 4. prosinca, na velikoj pozornici riječkog „Zajca“ s početkom u 19.30 sati.

Foto: Dražen ŠokčevićFoto: Dražen Šokčević

„Malo je takvih priča koje smo u djetinstvu pročitali, a čitamo i danas, iznova i iznova. Jer priča o malom biću s asteroida B612 nikada neće zastarjeti. Ona je tu za svaku novu generaciju i za sve nas koji je ponovno čitamo nekim novim klincima“, ističe autorica adaptacije i dramatuginja Ivana Đula, te dodaje kako nas taj mali zlatokosi dječak uči živjeti, voljeti, prilagoditi se svijetu u kojem živimo.

"Mali princ" pravi je mali filozofski biser koji uvijek podsjeća, i djecu i odrasle, na to da ništa nije onakvo kakvim se čini.

Glumci Riječkog kazališta za mlade "Kamov"

Tako i Vanja Paulić, polaznik Riječkog kazališta mladih „Kamov“, koji će se s Lukom Babićem izmijenjivati u ulozi Malog princa, kaže: „Mislim da je ovo djelo koje svi moraju pročitati pa je onda ovo predstava koju bi svi trebali pogledati. "Malog princa" jednostavno svi moraju znati. Ovu predstavu svatko može doživjeti i shvatiti na svoj način.“

Slično razmišlja i djevojčica Elena Kolić, koja će u alternaciji s Lucijom Štifanić tumačiti ulogu Ruže, te publiku poziva riječima: „Predstava je zabavna, a ima lijepu pouku koju bi svi trebali čuti, i mali i veliki.“

U predstavi za djecu i odrasle glume i ostali mali polaznici „Kamova“ pa tako Zbor avijatičara čine Antonio Valenčić, Matea Blažević, David Crnjaković, Nika Miculinić, Jan Jokić, Ilina Lukić, Leon Hasančević Matijašić, Lora Matijašić, Iva Mačinković, Lucija Pedić, Petra Polić, Lun Žic Paskuči i Dora Smokrović, dok su Zemaljske ruže Dora Katalinić, Nurija Ricken, Karla Šoštarić i Mia Lukić.

Talijanska inačica u veljači 2020.

Ulogu Avijatičara igra Edi Ćelić, a Kralja Predrag Sikimić. Poslovni čovjek je Giuseppe Nicodemo, Geograf je Anton Plešić, Uobraženku tumači Sabina Salamon, a Zmiju Serena Ferraiuolo.

Scenografiju potpisuje Breza Žižović, a kostimografiju Desanka Jovanović. Skladatelji su Ivana Đula i Luka Vrbanić, koreografkinja je Andrea Gotovina dok su oblikovatelji svjetla Dario Družeta i Dalibor Fugošić.

Nakon „Malog princa“ na hrvatskom, u veljači sljedeće godine premijerno će biti izvedena i inačica predstave na talijanskom jeziku, „Il piccolo principe“.