VIDEO

07.10.2019.

Omnibus u "Zajcu": Deset redatelja u deset minuta pokazalo što je "prava komedija"

Autor: Damir Jevtić

U HNK Ivana pl. Zajca premijerno je izveden kazališni omnibus "Prava komedija", sastavljen od devet desetominutnih dijelova i kabaretskih elemenata koji ih povezuju, u režiji desetero redateljica i redatelja. "Prava komedija" nastala je u suradnji Hrvatske i Talijanske drame, kao odgovor na zahtjeve publike i kritike da se u riječkom Kazalištu napokon dogodi "prava komedija".

U HNK Ivana pl. Zajca premijerno je izveden kazališni omnibus

Redateljice i redatelji desetominutnih dijelova omnibusa su: Olja Lozica, Jelena Lopatić, Natalija Manojlović, Saša Anočić, Zijah Sokolović, Miran Kurspahić, Matija Ferlin, Edvin Liverić, Ivan Penović, a poveznice među njima režirala je Renata Carola Gatica, koja je, uz Marina Blaževića, i autorica koncepta. 

U HNK Ivana pl. Zajca premijerno je izveden kazališni omnibus Glumili su članovi ansambala Hrvatske i Talijanske drame, studenti Glume i medija Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci, studenti Glume i lutkarstva Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku i članovi Riječkog kazališta mladih Kamov te ansambla riječkoga Baleta. Scenograf je Dalibor Laginja, kostimografkinja Manuela Paladin Šabanović, a oblikovatelj svjetla Dalibor Fugošić.

U premijernoj izvedbi nastupila je i sama Kim Cuculić, čitajući s balkona dio svog tadašnjeg odgovora HNK-u, objavljen u Novom listu, u kojem pojašnjava da joj nedostaju "prave komedije na kojima bi publika napokon pucala od smijeha". 

Dio predstave uz izjave Marina Blaževića i Kim Cuculić pogledajte u video prilogu.