HNK Ivana pl. Zajca

22.01.2019.

Nastup ansambla Acoustic Project otvara novu sezonu komornih koncerata

Prvi komorni koncert u Zajcu u sezoni 18/19. publiku očekuje u srijedu 23. siječnja 2019. u 19,30 sati, a riječ je o koncertu jedinstvenog ansambla Acoustic project. U njihovoj igri različitim glazbenim žanrovima i naslijeđima od klasike do jazza, od folklornih do rock elemenata, svaki je njihov nastup poseban. Vođeni su idejom kako je veliki dio kvalitetne umjetničke glazbe inspiriran folklorom, kako raznovrsnost zemalja iz koje pojedina skladba ili stavak dolaze čine bogatstvo umjetničkog stvaralaštva.

Prvi komorni koncert u Zajcu u sezoni 18/19. publiku očekuje u srijedu 23. siječnja 2019. u 19,30 sati, a riječ je o koncertu jedinstvenog ansambla Acoustic project. U njihovoj igri različitim glazbenim žanrovima i naslijeđima od klasike do jazza, od folklornih do rock elemenata, svaki je njihov nastup poseban. Vođeni su idejom kako je veliki dio kvalitetne umjetničke glazbe inspiriran folklorom, kako raznovrsnost zemalja iz koje pojedina skladba ili stavak dolaze čine bogatstvo umjetničkog stvaralaštva. Foto: press
Foto: press materijal

Spojit će i na svom riječkom koncertu naoko nespojive stilove i estetike, pa su tako na programu Orkestralna suita br. 2 Johanna Sebastiana Bacha, Suita iz Hrvatske Dubravka Palanovića, Izbor iz suite Delmatike Srdjana Berdovića, te četiri skladbe Astora Piazzolle u aranžmanu Dubravka Palanovića. Barokna suita, hrvatski folklor u suvremenom aranžmanu i argentinski tango – Acoustic project publici u Rijeci sprema zaista neobičan komorni koncert!

Ansambl Acoustic Project osnovan 2008. godine, proglašen je jedinstvenom pojavom na glazbenoj sceni, a čini ga devet vrsnih glazbenika: Dani Bonjak (flauta), Branko Mihanović (oboa), Mario Čopor (klavir), Leonardo Losciale (udaraljke), Val Bakrač (violina), Davide Albanese (violina), Aleksandar Jakopanec (viola), Jasen Chelfi (violončelo) i umjetnički voditelj ansambla, skladatelj i aranžer Dubravko Palanović (kontrabas).

Kroz godine djelovanja bilo je mnogo promjena, kako u postavi glazbenika, tako i sa samim glazbenim izričajima čiji široki glazbeni spektar od klasike, jazza, folklora, pa čak i rocka, daje jasan pečat prepoznatljivosti, kako u ideji tako i u izvedbi. Održali su brojne koncerte na vodećim festivalima u zemlji i regiji. Ugostili su i brojne ugledne klasične i jazz glazbenike s kojima su ostvarili  uspješne i raznovrsne programe. Godine 2012. snimili su svoj prvi CD u izdanju Aquarius Recordsa i „Morris studia“.