VIDEO

29.11.2018.

Dječja predstava "Kazališna čarolija" premijerno izvedena u HNK Ivana pl. Zajca

Autor: Damir Jevtić

U utorak, 27. studenog 2018. godine, u HNK Ivana pl. Zajca premijerno je izvedena predstava „Kazališna čarolija“. U trajanju jednog školskog sata predstavljeno je sve što kazalište može, i ne može. Po čemu se razlikuje od filma, televizije, književnosti i likovnih umjetnosti, a opet i što sve od svih njih posuđuje kako bi postalo to što jest, i još više od toga – čarolija. Naša najmlađa publika imala je priliku vidjeti – u priču povezane – neke od najljepših baletnih, opernih i dramskih scena, a usto i sva čuda tehnike neophodna kako bismo se stvorila kazališnu iluzija – dana, noći, kiše, vjetra, snijega, grmljavine, oluje, mora i planina, predjela mašte i misli.

U utorak, 27. studenog 2018. godine u HNK Ivana pl. Zajca premijerno je izvedena predstava  „Kazališna čarolija“. U trajanju jednog školskog sata predstavljeno je sve što kazalište može, i ne može. Po čemu se razlikuje od filma, televizije, književnosti i likovnih umjetnosti, a opet i što sve od svih njih posuđuje kako bi postalo to što jest, i još više od toga – čarolija. Naša najmlađa publika imala je priliku vidjeti – u priču povezane – neke od najljepših baletnih, opernih i dramskih scena, a usto i sva čuda tehnike neophodna kako bismo se stvorila kazališnu iluzija – dana, noći, kiše, vjetra, snijega, grmljavine, oluje, mora i planina, predjela mašte i misli.

Kreativni tim „Zajca“ pod vodstvom redatelja Giulia Settima, osmislio je priču u kojoj mašta nema granica i u kojoj dirigentski štapić postaje čarobni štapić koji daje moć stvaranja scene na pozornici. U predstavi sudjeluju sve umjetničke grane HNK Ivana pl. Zajca: Hrvatska drama, Opera, Balet i Talijanska drama. Glume, pjevaju, sviraju i plešu: Anastazija Balaž, Giuseppe Nicodemo, Predrag Sikimić / Dražen Mikulić, Osman Eyublu, Leonora Surian Popov, Ivna Bruck, Lucio Slama, Nikola Nedić, Cristina Lukanec, Andrej Koteles, Marta Voinea Čavrak, Tilman Patzak, Jasmin Mekić, Sabina Salamon i Katja Budimčić.