Svečanošću na Korzu jučer je otvoren 19. festival znanosti u Rijeci, čija je glavna tema „Kultura znanosti“. Manifestacija donosi više od 100 događanja, mahom online, no i atraktivni program na otvorenom u centru grada.

Festival znanosti je manifestacija kojoj je cilj približiti znanost javnosti na popularan i razumljiv način, informirati javnost o aktivnostima i rezultatima u području znanosti, poboljšati javnu percepciju znanstvenika te motivirati mlade ljude za istraživanje i stjecanje novih znanja.

Festival je otvorenim proglasio zamjenik gradonačelnika Rijeke Marko Filipović, čestitajući organizacijskom odboru koji se organizirajući festival trudi da znanost bude prisutna u javnosti.

Predsjednica Organizacijskog odbora Festivala znanosti Rijeka Vedrana Mikulić Crnković istaknula je zadovoljstvo što je Festival znanosti doživio svoj 19. rođendan, unatoč svim problemima u organizaciji uzrokovanih epidemijom koronavirusa.

Zamjenik gradonačelnika Marko Filipović otvorio je Festival znanosti

Zamjenik gradonačelnika Marko Filipović otvorio je Festival znanosti

„Udruga Zlatni rez je suradnji s brojnim suorganizatorima i uz pokroviteljstvo Sveučilišta u Rijeci, Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije pripremila bogat program, koji uključuje preko sto događanja“, kazala je Mikulić Crnković.

Podršku Festivalu znanosti dale su i Marta Žuvić, prorektorica za studije, studente i osiguranje kvalitete Sveučilišta u Rijeci te Edita Stilin, pročelnica Upravnog odjela za znanost i obrazovanje Primorsko-goranske županije.

Festival znanosti održavat će se od 10. do 15. svibnja, uz svakodnevni program “Znanost na Korzu”, u dva termina, od 12 do 14 sati te od 17 do 19 sati.

Ovogodišnji Festival je također različit od svih onih u razdoblju 2003. – 2019. (osamnaesti Festival, onaj u 2020. godini, bio je održan jedino u Rijeci). Zbog trenutne epidemiološke situacije, koja je slična onoj u prošloj godini, velika većina događaja će se odvijati online (moći će se pratiti na web stranici Festivala znanosti i na YouTube kanalu), dok će za događaje koji se odvijaju uživo (Kampus Trsat, Prirodoslovni muzej Rijeka, te ostali događaji navedeni u programu) biti potrebna prethodna najava zbog ograničenog broja posjetitelja.

Cjelokupan program festivala dostupan je na mrežnim stranicama Festivala znanosti.

Informacije o Festivalu mogu se dobiti i na infoštandu Festivala znanosti na Korzu do 14. svibnja, od 10 do 16 sati.

Kalendar događanja

Izložba
 • 27.06. – 09.07.
 • (19:00)

Putujuća izložba fotografija “Tokyo Before / After” u Kortilu

Izložba predstavlja profil Tokija kroz umjetnost fotografije, pri čemu se prizori iz 1930/1940-ih izlažu kao suprotnost onima nastalima nakon 2010. godine...

Detaljnije

Književni susret
 • 07.07.
 • (20:00)

Knjiga na nezgodnim mjestima: Dino Pešut u pothodniku ispod autoceste na Krnjevu

U četvrtak 7. srpnja u 20 sati u pothodniku na Krnjevu koji prolazi ispred autoceste, a u kojeg se ulazi iz Medovićeve ulice održat se novi susret iz ciklusa Knjiga na nezgodnim mjestima Gradske knjižnice Rijeka....

Detaljnije

Festival
 • 07.07.
 • (21:00)

Lela Kaplowitz Trio stiže na Festival Štikla

Cijenjena hrvatska jazz vokalistica sa svjetskim glazbenim iskustvom Lela Kaplowitz je nastupala u Madison Square Gardenu, Birdlandu i Blue Noteu u New Yorku, na mnogim prestižnim jazz festivalima te s vrhunskim jazz glazbenicima diljem sv...

Detaljnije

Koncert
 • 07.07. – 08.07.
 • (20:00)

LET 3 otvara Riječku zvečku

Veliko otvaranje festivala Riječka zvečka uz neprikosnovene vladare koncertnih pozornica - riječki Let 3...

Detaljnije

Koncert
 • 12.07.
 • (20:00)

Kultur Shock u Rijeci!

Atipični i politički bezobrazni sa sevdahom, punkom i rockom u savršenoj kombinaciji, u Rijeku dolaze nabrijani da bi vas ”kulturno šokirali”!...

Detaljnije

Koncert
 • 13.07.
 • (21:30)

Koncert Nine Badrić na Trsatskoj gradini

U okviru Ljeta na Gradini, u drijedu, 13. srpnja, u 21.30 sati, koncert će održati Nina Badrić, jedna od najcjenjenijih hrvatskih pjevačica...

Detaljnije