U Galeriji SKC otvorena je izložbe “Kuc – kuc, ovdje Tiflološki muzej! I studentski radovi”. Izložbom se predstavila putujuća izložba Tiflološkog muzeja iz Zagreba te taktilni interaktivni objekti triju riječkih studentica likovne pedagogije pri Akademiji u Rijeci i završni rad, video uradak studentice Ivane Filip.

Tiflološki muzej je javna državna ustanova koja prikuplja, čuva, proučava, dokumentira i komunicira materijalnu i nematerijalnu građu vezanu uz osobe s invaliditetom, s naglaskom na osobe oštećena vida. Izložbenim panoima prezentiraju se vrijednosti muzeja, zajednica se upoznaje s postignućima slijepih osoba, promovira se tolerancija i razumijevanje prema
pravima i osobnostima drugih i drugačijih osoba.

Touchery Ivone Habijanec je taktilna igra pamćenja izrađena tehnologijom 3D printa. Prednost igre je razvijanje empatije prema slijepim osobama i razumijevanje njihovog načina funkcioniranja. Igra je projekt, inovacija i dio sedme generacije (2017.) StartUp inkubatora u Rijeci.

Slikovnica Geometrijski likovi izrađeni od kiparskih materijala Lucije Granić i Glorije Arapović osmišljena je kao taktilna slikovnica namijenjena slijepoj i slabovidnoj djeci u osnovnoškolskoj dobi. Geometrijski likovi izrađeni su od različitih kiparskih materijala kako bi djeci omogućilo jednostavno raspoznavanje i upoznavanje materijala putem dodira. Na svakoj stranici slikovnice nalazi se i tekst na Brailleovom pismu koji opisuje
karakteristike materijala.

She hears, she feels, then she surrenders; video Ivane Filip, istražuje odnos čovjeka i životinje te predanost drugom biću prateći Jacqueline i Nadiu, slabovidnu osobu i njenog psa vodiča. Ivana Filip rođena je u Zagrebu međutim preddiplomski studij završava pri Gerrit Rietveld Akademiji u Amsterdamu.