Rijeka je bila jedna od destinacija pete etape biciklističke utrke Cro Race, koja se danas održava od Opatije do Labina.

Na petoj etapi utrke CRO Race u duljini od 156 km biciklisti prolaze kroz Rijeku, Viškovo, Opatiju, Ičiće, Veprinac, Učku i Labin.

CRO Race 2022 Rijeka

Organizator je utrke tvrtka Top Sport Events, koja iz godine u godinu ovo događanje pretvara u prepoznatljiv projekt i jača njegovu sportsku poziciju, ali i turistički potencijal koji CRO Race ima.
„Snažna sportska manifestacija znači i veću prepoznatljivost za drugi dio priče koji se gradi oko CRO Racea od početka – a to je promocija Hrvatske kao poželjne turističke i cikloturističke destinacije. CRO Race jedno je od rijetkih natjecanja koje uključuje sve dijelove Hrvatske, kontinent i primorje, i to ga čini posebnim“, ukazao je još prilikom najave utrke Vladimir Miholjević, direktor utrke CRO Race.

Kao i dosadašnjih godina, utrku koja traje do 2. listopada svakodnevno prenosi Hrvatska radiotelevizija, a izravan prijenos bit će emitiran i na Eurosportu. Zahvaljujući suradnji s tvrtkom A.S.O. televizijski signal emitirat će se na šest kontinenata – u Europi, Sjevernoj i Južnoj Americi, Aziji, Africi i Australiji – u čak 130 zemalja.