MAKE A MOVE Lab u Rijeci je okupio 10 inozemnih i 10 lokalnih i regionalnih umjetnika koji su tijekom svog boravka u Rijeci razvijali svoje ideje u izvedbene radove koje možete pogledati danas, s početkom u 17.30 sati na sljedećim lokacijama: izlozi i ulice u centru grada, krov Robne kuće RI te u Teatru Fenice – Opera.

Inozemni kazališni umjetnici zajedno s lokalnim i regionalnim umjetnicima (Kristina Kekica Paunovski, Uroš Mladenović, Sendi Bakotić, Andrea Crnkovic, Maja Kalafatić, Maja Kovač,Iva Korbar, Frane Meden, Miljena Vuckovic, Nika Korenjak) proteklih su tjedan dana razvijali svoje ideje u izvedbene radove koje će danas predstaviti riječkoj publici.

MAKE A MOVE Lab u Rijeci je okupio 10 inozemnih i 10 lokalnih i regionalnih umjetnika koji su tokom svog boravka u Rijeci razvijali svoje ideje u izvedbene radove koje možete pogledati danas, s početkom u 17.30 sati na sljedećim lokacijama: izlozi i ulice u centru grada, krov Robne kuće RI te u Teatru Fenice – Opera. / Foto: press, KRILAPrezentacije radova u nastajanju započet će okupljanjem ispred Robne kuće RI u 17.30 sati te njihovim odlaskom na krov Robne kuće RI gdje će dobiti svu potrebnu opremu za gledanje izvedbe na Korzu i okolnim ulicama.

Nakon prve prezentacije publika će se pod vodstvom umjetnika preseliti do Varteksovog izloga na Trgu sv. Barbare gdje će prisustvovati drugoj izvedbi. Cijelokupna prezentacija radova u nastajanju završiti će završnom izvedbom u Operi – Teatro Fenice.

Osim tri navedene izvedbe, u Varteksovom izlogu, na Trgu sv. Barbare, s početkom u 13 sati lokalna publika će moći pogledati durational peace “Sv. Vid” u izvedbi dva inozemna i dva regionalna umjetnika.

Zbog ograničenog broja publike, mole se svi zainteresirani da rezerviraju svoje mjesto putem emaila info@krila.org.

Ulaz je besplatan.

Umjetnički inkubator Make a Move Lab u Rijeci – “Kazališne prakse na specifičnim lokacijama i publika”, namijenjen izvaninstitucionalnim i nezavisnim kazališnim umjetnicima, dio jr projekta Rijeka 2002 – Europska prijestolnica kulture. Lab u Rijeci održava se od 10. do 19. rujna u organizaciji riječke umjetničke organizacije Kreativni laboratorij Krila. Saznajte više na www.krila.org.