U sklopu modularnih predavanja, polaznici će steći osnovna znanja o organizaciji glazbenih događaja, počevši od same ideje pa sve do realizacije. To uključuje ugovaranje i ugošćivanje glazbenika, vođenje komunikacije s partnerima i suradnicima, pripremu i vođenje budžeta, zadovoljavanje tehničkih specifikacija, komunikaciju s publikom putem marketinških kanala te brendiranje organizacije pomoću jedinstvenih vizuala.

Predavanje će voditi stručnjaci

Radionica je podijeljena u dva dijela: narativni i praktični. Narativni dio obuhvaća pet modularnih predavanja koja će voditi stručnjaci iz različitih područja:

 1. Organizacija glazbenog događaja – od izrade troškovnika do uspješnog eventa. Voditelj je Filip Pacak (tonski i produkcijski tehničar te koncertni promotor i organizator Subsonic Events, Zagreb).
 2. Marketing i odnosi s javnošću – komunikacija s publikom i partnerima putem medijskih kanala. Voditeljica je Jelena Androić (direktorica Liburnia Film Festival, Rijeka).
 3. Vizualni identitet – uloga vizualne komunikacije u odnosu s publikom Voditelj je Antonio Karača (grafički dizajner, studio Radnja, Zagreb).
 4. Tehnička produkcija – od čitanja ridera do tehničke realizacije zvuka i rasvjete Voditelj je Miran Milić (Studio Palach i voditelj tehnike u klubu The Beertija, Rijeka).
 5. Q&A polaznika s organizacijom i glazbenim gostom – otvoreni razgovor na relaciji polaznici – organizacija – glazbenik. Glazbeni gost je Pomelo Chess Society.

Paralelno s predavanjima, održavat će se i praktični rad koji će biti omogućen na redovnim programima organizacije, kao što su različiti koncerti, Impulse Festival i slični događaji.

Rok prijave

Radionica je namijenjena mladima u dobi od 18 do 25 godina, a svi moduli održavat će se u Rijeci, od ožujka do svibnja. Zainteresirane osobe mole se da što bolje planiraju svoje obaveze i odvoje vrijeme za sudjelovanje na radionici. Važno je napomenuti da je radionica besplatna, ali broj polaznika/ica ograničen je na 10.

Prijave su otvorene isključivo putem linka i trajat će do četvrtka, 29. veljače 2024. Rezultati odabira novih polaznika bit će objavljeni u ponedjeljak, 4. ožujka 2024.

Šesto izdanje radionice “Let’s Talk About Music” organizira Distune promotion, uz djelomičnu podršku Ministarstva kulture i medija te uz potporu Zaklada Kultura nova i Gradske knjižnice Rijeka.

(Foto: Kristina Barišić; Distune promotion press)

Kalendar događanja

Izložba
 • 09.04. – 27.04.
 • (19:00)

Izložba “Budi susjed!” i Urbani separe u Galeriji Kortil

Izložba pokazuje što se dogodi Rijeci kada se spoji deset tisuća susjeda, posjetitelja, stručnjaka, volontera, institucija, partnera, turista i mjesnih odbora...

Detaljnije

Radionica
 • 20.04.
 • (12:00)

Geštalt psihološka radionica

Geštalt psihološka radionica o gaslightingu na kojoj će psihologinja Mia Rukavina nastojati stvoriti prostor za holistički pristup temi s fokusom na osnaživanje žena...

Detaljnije

Izložba
 • 19.04. – 20.04.
 • (12:00)

Izložba na Sajmu 3N: Napusti normalne naprave

Zagrebačka Radiona te slovenski kolektivi Cirkulacija2 i BridA sudjeluju u izlagačkom dijelu Sajma 3N: Napusti normalne naprave u dvorani Filodrammatice...

Detaljnije

Druženje
 • 23.04.
 • (18:30)

Upoznaj umjetnika u MMSU-u: Vlad Nancă

Rumunjski umjetnik Vlad Nancă, koji je trenutno u Rijeci na umjetničkoj rezidenciji Kamov, predstavit će nam svoju dvadesetogodišnju karijeru...

Detaljnije

Predavanje
 • 25.04.
 • (13:00)

Predavanje „EU projekti – moj izbor za karijeru!“ na Filozofskom fakultetu

Predavanje će održati Srđan Kerčević iz Regionalne razvojne agencije Primorsko-goranske županije....

Detaljnije

Književni susret
 • 26.04.
 • (18:00)

Impulse festival: Promocija “Antologije hrvatske i srpske slem poezije” u GKR-u

Jedinstveni kulturni poduhvat koji na jednom mjestu okuplja 64 pjesnika i pjesnikinje iz dviju susjednih država koji na 368 stranica predstavljaju svoju poeziju ...

Detaljnije