Tradicionalne vožnje Vlakićem Djeda Mraza od ove godine i Adventski autobus najavili su na konferenciji za medije direktor Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarpa, direktor KD Autotrolej Alberto Kontuš i izvršni direktor Radio Korza Ivo Jelušić.

Vlakić će voziti svaki dan od 16 do 19 sati, dok su jutarnji termini od 10 do 13 sati rezervirani za škole i vrtiće. Rezervaciju je moguće napraviti u Turističkom informativnom centru na Korzu.

U periodu od 17. do 23. prosinca vlakić će u poslijepodnevnom terminu voziti sat duže – od 16 do 20 sati. U dane 24., 25. i 31. prosinca 2018. te 1. siječnja 2019. vlakić neće voziti.

Vlakić Djeda Mraza je i ove godine poklon Turističke zajednice grada Rijeke, Grada Rijeke i Radio Korza dok tehničku podršku i organizaciju potpisuje Agencija za marketing VJ Primorski.

Adventski autobus u promet kreće 6. prosinca te će biti u funkciji do 7. siječnja 2019. godine, a prometovat će sve dane u tjednu po posebnom voznom redu koji je prilagođen potrebama korisnika.  Riječ je o Adventskom autobusu, inače katnom autobusu, koji je za ovu priliku odjenuo potpuno novo, prigodno adventsko ruho. Naravno, tu je i prigodna glazba, a sve one koje se odluče za vožnju ovim
autobusom očekuje i slatko iznenađenje.

Linija će biti označena posebnom oznakom, i koristiti sva stajališta od Trsata do Jelačićevog trga i Slatine u Opatiji u polasku i povratku. Svi koji imaju mjesečnu pokaznu kartu Autrotroleja adventskim
autobusom mogu se voziti besplatno, dok ostali plaćaju cijenu prijevozne karte na redovnim Autotrolejevim linijama, što znači da je Opatija zona 3, a Rijeka zona 1. Cjeloviti vozni red objavljen je na web stranici KD-a Autotrolej.

Sve informacije o nikad brojnijim adventskim događajima dostupni su na mrežnoj stranici Rijeka Adventa.