utorak, 15. 12., kroz 24 sata od 0:01 do 23:59, svi zainteresirani se mogu upisati u Gradsku knjižnicu Rijeka za simboličnih 25 kuna, i to isključivo online putem.

Procedura upisa je jednostavna, a odvija se kroz online komunikaciju s knjižničarima:

  1. Na web stranici Gradske knjižnice Rijeka na adresi gkr.hr preuzeti upisnicu i elektronički ju ispuniti
  2. Ispunjenu upisnicu poslati na e-mail upisi@gkri.hr.
  3. Prema primljenim podacima izvršiti uplatu članarine

Nakon komunikacije s Knjižnicom i plaćanja članarine, najkasnije tijekom sljedećeg radnog dana, e-mailom stižu potvrda učlanjenja, članski broj i PIN potreban za korištenje aplikacije ZaKi Book.

Online učlanjenje ili produljenje članstva moguće je za sve nove i postojeće članove Gradske knjižnice Rijeka, kojima je članstvo isteklo ili upravo istječe. Akcija taj vrijedi isključivo za online upise dok se upisi na fizičkim lokacijama odvijaju prema uobičajenoj godišnjoj članarini.

Akcije ovog tipa imaju prvenstveno cilj dodatno skrenuti pažnju na čitalačku kulturu, užitak čitanja, kreativnosti i mogućnosti koje pruža život s Gradskom knjižnicom Rijeka, jer članarina je i inače povoljna te iznosi 50 kuna. Ovime se Gradska knjižnica Rijeka zahvaljuje i za strpljenje iskazano vjernošću korištenja kroz nezgodno vrijeme u kojem je bila potpuno ili ograničeno zatvarana te ujedno se pružiti i doprinos što ugodnijem prolasku kroz zimu kroz koju treba ploviti posebno oprezno. Knjiga će ovaj put stvarno biti dobar prijatelj u stvaranju odmaka i odmora.

Ne bi li druženje sa svijetom knjiga bilo što sigurnije, upravo je porinuta i usluga Knjige u škartocu kojom se može unaprijed naručiti knjige te ih bez puno zadržavanja samo preuzeti u ograncima Gradske knjižnice Rijeka. Na policama Gradske knjižnice Rijeka nalazi se preko 300 000 knjiga, redovito stižu novi naslovi, hitovi svih žanrova, a članstvom se dobiva pristup i e-knjižnici ZaKi Book koja putem mobilne aplikacije otvara vrata prema 842 e-knjige na hrvatskom jeziku.

Nada Gradske knjižnice Rijeka je da će i pandemija uskoro tamo gdje i pripada – na stranice kakvog napetog znanstveno-fantastičnog romana.