“Iznimno nam je drago što se Homo si teć, kao ne samo prepoznatljiva riječka, već i najveća hrvatska sportska manifestacija, započeta sada već davne 1998., vraća na riječke ulice i s brojnim utrkama potiče građane na rekreaciju u samom centru grada, koji će taj dan biti zona bez prometa. Već sama činjenica da festival traje tako dugo potvrđuje da se njegova važnost itekako prepoznaje, a svakako ima i podršku Grada Rijeke u daljnjem razvoju,” istaknuo je gradonačelnik Marko Filipović, sa željom da se što više građana odazove na sudjelovanje u humanitarnoj akciji i kupnjom festivalske majice doniraju za Udrugu osoba s intelektualnim teškoćama Srce Rijeka. Majice će se moći kupiti na štandu Homo si teć na Trgu 128. brigade HV-a i u trgovinama Sport Visiona od ponedjeljka 27. ožujka.

”Sportske manifestacije osnažuju poziciju Rijeke kao destinacije za aktivni turizam koji je zadnjih godina prerastao u jedan od glavnih aduta naše turističke ponude i izrazito nam je drago da i ove godine možemo podržati organizaciju i u ulozi partnera sudjelovati u daljnjem razvoju Festivala sporta i rekreacije. Turistička zajednica grada Rijeke već godinama intenzivno radi na promociji aktivnog odmora u Rijeci i okolici, a veliki je iskorak napravljen razvojem projekta Rijeka Outdoor koji u našu destinaciju privlači osjetan broj domaćih i stranih gostiju, zaljubljenika u biciklizam, planirarenje i boravak na otvorenom,“ naglasio je voditelj razvoja proizvoda Turističke zajednice grada Rijeke Marko Mikašinović, pozvavši sve da istraže bogat raspored ovogodišnjeg izdanja festivala i priključe mu se u što većem broju.

Devet utrka

Ono čime će festival sporta i rekreacije ove godine privući ljubitelje trčanja i rekreacije na otvorenom je čak devet utrka, koje se protežu na tri vikenda održavanja festivala. Sve započinje već u subotu 25. ožujka utrkom Trsatskim stubama “539 skok”, nakon koje 8. travnja slijedi utrka po popularnoj šetnici uz more, “Molo longo trk”.

“Vjerujem da će završnica festivala 23. travnja ponovo okupiti impozantan broj ljudi i još jednom pokazati sportske, ali i humane vrijednosti našeg grada,” rekao je glavni tajnik Riječkog sportskog saveza Slaviša Bradić, istaknuvši spremnost Riječana da uvijek podrže plemenite akcije.

Prijave za natjecanja

Najmasovniju humanitarnu utrku građana i ovog puta prate utrka za vrtićarce i njihove roditelje mići trk, utrka osoba s invaliditetom i slabovidne osobe Memorijal Milke Milinović te četiri natjecateljske utrke: 19. Riječki polumaraton, Desetka powered by Heineken 0.0, utrka štafeta 3x7km i Erste Petica. Sve utrke u nedjelju 23. travnja startaju od 9:30, a prijave za natjecateljske utrke primaju se na web stranici www.rijeka.run.

“Veliko nam je zadovoljstvo što je nakon par godina stanke započela organizacija Festivala sporta i rekreacije Homo si teć – Rijeka Run, uz kojeg banka stoji već cijeli niz godina. Riječ je o manifestaciji koja promovira rekreativno bavljenje sportom kao zdrav način života te ono najbolje što naš grad nudi: puno pozitivne energije, okupljanje svih generacija, odličnu atmosferu. Sve su ovo razlozi zbog čega se manifestaciji veselimo i s nestrpljenjem očekujemo“ kazala je Tatjana Sundać, direktorica Regionalne direkcije Rijeka, sektor građanstva Erste Banke.

Slične je sentimente podijelio i predstavnik A1, Klaudio Rajković. “Drago nam je što smo dio ove tradicionalne utrke koja privlači velik broj trkača i rekreativaca. Uvijek podržavamo događanja koja promoviraju zdrav život, stoga se već osmu godinu uključujemo u ovako značajan projekt s pozitivnim predznakom.”

Više informacija o festivalu potražite na www.rijeka.run.

Kalendar događanja

Radionica
 • 17.06. – 18.07.
 • (00:00)

„Poezija je sloboda“ – radionice poezije s Fridom Šarar

Radionice poezije Fride Šarar odvijat će se kroz deset susreta te je poželjno sudjelovanje na svakom. Prijave se primaju putem online obrasca...

Detaljnije

Predstava
 • 19.07. – 20.07.
 • (00:00)

Riječke ljetne noći: predstava „Leica format“ po romanu Daše Drndić

Hrvatska drama u suradnji sa studijem Gluma i mediji Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci...

Detaljnije

Koncert
 • 19.07.
 • (21:30)

The Frajle

The Frajle, koje će nastupiti u Rijeci u okviru Ljeta na Gradini, za sebe kažu kako pjevaju – srcem, što riječka publika uvijek prepozna i nagradi....

Detaljnije

Koncert
 • 21.07.
 • (20:30)

“30 let duše”, obljetnički koncert Karin Kuljanić i Mirjane Bobuš 

Povodom 30 godina glazbenog djelovanja, Karin Kuljanić, na Trsatskoj će gradini pozornicu dijeliti s Mirjanom Bobuš....

Detaljnije

Projekcija
 • 25.07.
 • (21:00)

Ljetna priča iz Benčića: inkluzivne projekcije ljetne večeri „Film svima“

GKR i Film svima ponovno udružuju snage i ovoga puta na veliko platno kina Benčić donose besplatne projekcije za sve nas...

Detaljnije

Koncert
 • 01.08.
 • (21:00)

Veliki open air koncert u Rijeci: dolaze Stoned Jesus i Dopelord!

Dobitna kombinacija zaraznih riffova i energičnog nastupa utjelovljuje omiljeni bend hrvatske publike, Stoned Jesus, koji dolazi na Podvežicu u četvrtak, 1.8. Povodom svoje jubilarne turneje kojom obilježavaju 15 godina postojanja, prid...

Detaljnije