U ponedjeljak, 7. lipnja kreću upisi u kreativne i zabavne radionice koje tijekom ljetnih školskih praznika organizira Dom mladih Rijeka.

U sklopu programa “Razigrano ljeto u Domu mladih”, ustanova Grada Rijeke za organizaciju slobodnog vremena djece i mladih i ove godine, po završetku školske godine, od 21. lipnja do 9. srpnja 2021. organizira različite radionice i tečajevi.

Osnovnoškolci će tako imati priliku sudjelovati u STEM radionicama informatike, robotike, 3D printanja i modeliranja. Svoju kreativnost moći će razvijati snimajući i montirajući video reportaže ili se pak okušati na Radio FM Doma mladih uređujući i režirajući radio emisije te puštajući glazbu. U Mićoj rukotvornici imat će priliku slikati, crtati i izrađivati razne rukotvorine, a pripremljene su i plesna, glumačka i glazbena radionica te ubrzani tečaj gitare. Također, učenici će imati priliku usavršiti svoju vožnju bicikle ili pak ići na tečaj rolanja.

Ljeto u Domu mladihBesplatna ljetna škola poduzetništva u sklopu programa RInovatoRI

U suradnji Doma mladih i Odjela za poduzetništvo Grada Rijeke provodi se program „RInovatoRI: Summer Rinnovation Lab“. Besplatna ljetna škola poduzetništva, namijenjena učenicima od 5. do 7. razreda, vodi učenike kroz kreativni brainstorming i out-of-box razmišljanje do svježih i inovativnih ideja. Polaznici će se baviti novim tehnologijama, slagati LEGO Boost robota i posjetiti Proizvodni park Torpedo, novi riječki poduzetnički inkubator opremljen najsuvremenijim tehnologijama.

Ljetna škola poduzetništva dio je programa RInovatoRI, izvannastavnog edukativnog programa za razvoj poduzetničkih vještina i kompetencija mladih namijenjenog učenicima viših razreda riječkih osnovnih škola. Kroz program polaznici stječu znanja iz širokog spektra područja vezanih uz poduzetništvo, a posebni fokus je na kreativnom pristupu u rješavanju problema, stvarnim poduzetničkim iskustvima iz okruženja, suvremenim alatima, tehnologijama i inovacijama u poslovnom svijetu te na razvoju vlastitih poduzetničkih ideja.

Predbilježbe za radionice isključivo online putem

Radionice će se odvijati u jutarnjim satima i to od 9.00 h do 10.50 h i/ili od 11.10 h do 13.00 h. Cijena jedne radionice u trajanju od dva sata je 350,00 kuna, osim za ubrzani tečaj gitare, koji stoji 700 kuna. Drugo dijete i svako iduće dijete iz iste obitelji ostvaruje popust od 25 %.

Predbilježbe za kreativne radionice vršit će se isključivo putem online prijavnice redoslijedom zaprimanja, kojom iskazujete interes za upis, ona ne podrazumijeva direktan upis u tražene aktivnosti.

Upisi kreću od ponedjeljka, 7. lipnja pa do popunjenja grupa. Prednost upisa imaju redovni polaznici aktivnosti Doma mladih tekuće školske godine, i njihov upis vršit će se 4. lipnja.

Dodatne informacije možete potražiti na web stranicama Doma mladih Rijeka.