Nakon posrtaja u Omišu Riječani su posrnuli i u derbiju protiv Dubrovnika, prvenstveni lider apsolutno je opravdao ulogu favorita na Trsatu kao i status najvećeg kandidata za promociju u viši rang.

– Dubrovnik je u jednom dobrom nizu, imaju devet pobjeda za redom, uigrani su, dobro izgledaju, dokazali su da su trenutačno najbolja momčad u ligi, započet će Branimir Pavić, trener košarkaša Kvarnera 2010, koji razloge prvog domaćeg poraza ove sezone vidi u sljedećem:

– Nismo ih pametno napadali, svojom su nas agresivnošću izbacili iz neke naše sigurnosti i tu smo se malo pogubili. Nismo dobro odigrali u napadu i zasluženo smo poraženi, kaže Pavić.

Riječani nisu izgledali nemoćno u prvom dijelu utakmice, bez obzira što je Dubrovnik i u prvim dvjema četvrtinama dominirao, riječka momčad uspjevala je držati priključak i naoko utakmicu pod kontrolom.

No, sve se to promijenilo u trećoj dionici, sjajno odigranom obranom gosti su u potpunosti demotivirali Pavićeve trupe.

– Mi imamo problem treće četvrtine već nekoliko utakmica, ali tu ne smijemo oduzeti zaslugu Dubrovnika. Način na koji su oni odigrali u trećoj četvrtini ne ostavlja mi puno mogućnosti nego da im čestitam, ponavlja Pavić.

Prvu utakmicu za Riječane odigrao je i Danijel Zovko, igrač koji je prošle sezone nosio dres premijerligaša iz Mavrinaca, odmah je zauzeo svoje mjesto u startnoj petorci i pokazao da će biti od velike koristi-

– S nama je tek tri dana, drago nam je da je došao, vjerujem da će biti pojačanje, zaključio je Branimir Pavić, koji zajedno sa svojim košarkašima poraz od Dubrovnika mora čim prije zaboraviti budući da ih već u srijedu očekuje najvažnija utakmica ove sezone, domaći dvoboj protiv Zagreba u kupu za plasman na završni turnir Kupa Krešimir Ćosić.