U nedjelju su završila prvenstva u Italiji, Francuskoj, Engleskoj i Španjolskoj čime su postali poznati svi sudionici play-offa Konferencijske lige, u novo natjecanje iz lige petice plasirali su se Villarreal, Tottenham, Union Berlin, Roma i Rennes.

Tri hrvatska kluba (Rijeka, Hajduk, Osijek) plasirali u 2. pretkolo tzv. glavnog ždrijeba (MP).

Za plasman u 3. pretkolo 55 klubova, koji su ostvarili izravni plasman u 2. pretkolo, razigravaju s 35 pobjednika u 1. pretkolu. U 3. pretkolo plasirat će se 45 pobjednika iz 2. pretkola.

U 3. pretkolu ukupno će igrati 52 kluba budući da se izravno uključuje 7 klubova, koji su plasmane ostvarili temeljem ligaških plasmana (Pacos de Ferreira, Rubin Kazan, Anderlecht, Kolos, Vitesse, Trabzonspor, LASK).

U play-off plasirat će se 26 pobjednika iz 3. pretkola, izravno se uključuje pet gorenavedenih klubova iz lige petice i još tri poražena kluba u 3. pretkolu Lige prvaka iz tzv. glavnog ždrijeba.

U grupnu fazu natjecanja plasmane će ostvariti 17 pobjednika u play-offu tzv. glavnog ždrijeba, 5 pobjednika u play-offu tzv. ždrijeba prvaka (CH) i 10 poraženih momčadi u play-offu Europske lige.