Povod koncertu bila je promocija proširenog izdanja “Riječki novi val – antologija”, kao i dvostrukog CD box seta grupe Grad “Best of & Band on”, ali i početak zajedničke turneje koja će uz Rijeku, Zagreb i Ljubljanu obuhvatiti i još neke gradove u regiji.

‘Riječki novi val – antologija’ na 3 CD-a donosi 70 snimaka 35 najistaknutijih izvođača ondašnje scene (u periodu od 1977. do 1989.), među kojima su naravno i Paraf i Grad, ali i drugi kultni bendovi kao što su Termiti, Ogledala, Denis & Denis, Xenia, Cacadou Look i mnogi drugi.

U karijeri koja se bliži četvrtom desetljeću, Grad i dalje stvara odlične materijale od kojih su već predstavili pjesme ‘Deset’ i ‘Sjever’. Grupu Grad danas predstavljaju prepoznatljivi vokal Deana Škaljca, moćne gitare Orijena Modrušana i Igora Stevanovića Stiva, uz  ritam sekciju sa Sergejom Hofmanom (Turisti) na basu i Brankom Kovačićem (Jonathan) na bubnjevima.

Paraf je nastupio u novom, osmeročlanom sastavu kojeg su osim za nastupe, oformili i za nastavak diskografskog djelovanja, a u Exportu su izveli izbor pjesama svih faza benda. Novi Paraf su Pavica Čabrijan aka Vim Cola (vokal), Iva Močibob (vokal), Valter Kocijančić (gitara, vokal), Zdravko Čabrijan (bas, vokal), Raul Varljen (klavijature), Vlado Simcich Vava (gitara), Deni Šesnić (gitara) i Alen Tibljaš (bubanj).

Kako je bilo na koncertu, kao i razgovore s članovima bendova o njihovim počecima, ponovnim okupljanjima, poziciji rock i punk scene danas i dr., pogledajte u videu!