U Gradskom kazalištu lutaka Rijeka jučer je premijerno odigrana predstava Dobar tek!, autora Tina Grabnara i Ane Duše, u režiji Tina Grabnara, koja je ujedno i posljednja premijera ove sezone te zadnja predstava Gradskog kazališta lutaka Rijeka koja je dio projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture.

Riječ je o komediji s elementima klaunerije. Radnja predstave smještena je u restoran “Pepe”, najbolji restoran u gradu, jedinom s pet zvjezdica. No u restoran dolazi gastronomski kritičar kako bi provjerio zaslužuje li restoran još uvijek najbolju ocjenu. Vlasnik i konobarice se iz petnih žila trude da bi očarali kritičara, no čine grešku za greško i prva zvjezdica se vrlo brzo ugasi…

Restoran Pepe najbolji je u gradu

Restoran Pepe najbolji je u gradu sve do dolaska gastronomskog kritičara

Iako produkciju potpisuje Gradsko kazalište lutaka Rijeke, cjelokupna autorska ekipa je iz Slovenije. Tin Grabnar je i scenograf te oblikovatelj svjetla, uz Sanjina Seršića. Dramaturginja je Ana Duša, kostimografkinja Sara Smrajc Žnidarčič, a skladatelj Mitja Vrhovnik Smrekar. Izvođači su Andrea Špindel, Petra Vučković, Tilen Kožamelj i Damir Orlić, a predstava nije lutkarska, nego igrana.

Ulaznice i reprize

Predstava je za uzrast 5+ i izvodit će se do 20. veljače 2021. godine, i to radnim danom u 17:30 i 19:00 sati te subotom u 11:00 i 18:00 sati.

Ulaznice se mogu kupiti putem portala Mojekarte.hr ili rezervirati na blagajni Kazališta na mail blagajna.gklri@gmail.com te kupiti sat vremena prije početka izvedbe. Sve dodatne informacije o predstavi, terminima i ulaznicama nalaze se na službenoj web stranici Gradskog kazališta lutaka Rijeka.