Klub mladih Rijeka krenuo je s projektom „Knjiga za knjigu“ koji je male besplatne knjižnice-kućice postavio na četiri mjesta na javnim lokacijama, s ciljem poticanja građana Rijeke na češće čitanje i razmjenu knjiga.

Nakon višemjesečnog rada četrdesetak volontera na izradi i oslikavanju kućica u kojima će građani moći pronaći i besplatno posuditi knjige, prvi su primjerci malih knjižnica prije dva tjedna postavljeni u Dječjem vrtiću Đurđica, prizemlju Filozofskog fakulteta, ispred Kluba mladih Rijeka te u Hostelu 1W – One World.

Inspirirani projektima „Little Free Library“ i „BookCrossing“ te u suradnji s Udrugom studenata kroatistike „Idiom“, Klub mladih Rijeka je projekt „Knjiga za knjigu“ pokrenuo prošle godine, a u njegovoj realizaciji su im pomogli Grad Rijeka, Odjel za kulturu Grada Rijeke s pročelnikom Ivanom Šararom, Primorsko-goranska županija i Sluga Print.

U planu je postavljanje još devet malih knjižnica po cijelom gradu, čije kućice posjeduju ugrađenu pametnu rasvjetu te su otporne na vremenske neprilike.

Foto: Klub mladih Rijeka