hnk-rijeka, vitoria-de-guimaraes, nogomet, europska-liga

Ako znamo da nam je ovo ipak prva europska godina onda je i bod u bilo kojoj europskoj utakmici dobar. Ali nakon dana odmora i dalje je prisutan žal jer se ta utakmica mogla dobiti. Samim tim jer se moglo ući u zadnje kolo s prilikom da se prođe skupina. No odigrali smo još jednu dobru utakmicu, dojam je ipak zadovoljavajući – kaže na početku kapetan koji je komandirao obranom. Obranom koju je Vitoria teško prolazila.

Nismo primili gol niti su oni stvorili nešto previše prilika, ali obranu igra cijela ekipa tako da ne bi sad trebalo nikoga izdvajati. Taktički smo odigrali dobro kao cijela ekipa i taj bod je zasluga svih – nastavlja Knežević.

Ovo je bila 11 europska utakmica ove sezone. I još jedna u kojoj je Rijeka pokazala da joj je mjesto u Europi.

Da je netko na početku sezone rekao da ćemo dogurati do ove faze, faze skupine, mislim da bi svi to bez razmišljanja objeručke prihvatili. Prolaskom Stuttgarta napravili smo povijestan rezultat, a sad, par mjeseci nakon toga, opet je neki žal da smo možda mogli i više. To je tako u nogometu i životu, uvijek želiš više, ali zaista treba biti objektivan. Moramo i s ovim biti sretni.

Rijeka je pak napravila i veliku reklamu sebi, svom gradu i cijeloj Hrvatskoj.

Klub je u dvije godine napravio strašan napredak i to treba cijeniti. Vidi se i po Dinamu da nije lako osvajati bodove u Europi. Mi smo ove godine uzeli već tri, a imamo još jednu utakmicu. To je dobra stvar za klub i za sve igrače i odlična škola za sljedeću sezonu.

Iako, slaže se kapetan, neće biti lako takve stvari ponavljati u kontinuitetu. Ionako prvo treba uopće doći do europskih natjecanja za sljedeću sezonu.

Prvi cilj je ponovno izboriti Europu. Ili kroz prvenstvo ili kroz Kup. Ne zaboravimo da nas je HNL  doveo do ovoga. Ali nama je i prije ovih utakmica prvi cilj bio prvenstvo. I bez obzira što je ostala utakmica u Sevilli, nama je prvenstvo – sve!

A u MAXtv Prvoj ligi je raspored čudan. Tri utakmice u sedam dana. Sve tri na Kantridi. Prvo Slaven Belupo, pa Hrvatski dragovoljac te onda Istra.  

Takve situacije su najgore. Očekuje se pobjeda u sve tri utakmice, a dolaze nam protivnici koji će također igrati i neće se u prvoj minuti predati. Mi jesmo favoriti, ali tri puta pobjediti zaredom nikad nije lako. Ali znamo da nas te pobjede drže u vrhu i uz pravi pristup – mogli bi uzeti devet bodova.

hnk-rijeka, vitoria-de-guimaraes, nogomet, europska-ligaVjerojatno i uz pomoć sve brojnijih i bučnijih navijača.

Za svaku pohvalu. Čitave ove sezone nas prate fenomenalno i ja im se stvarno zahvaljujem. Ali to je tako u Rijeci. Malo treba da se stvori atmosfera. Pazite, u četvrtak je bilo jako hladno, a bez obzira što je to europska utakmica, mogli su ljudi biti komotni i gledati je doma na televizoru.

Ali onda opet na stadion dođe skoro 9000 ljudi. Stvarno lijepo i za veliki respekt – zaključio je Knežević.