U Klubu mladih Rijeka od jučer se provodi humanitarni projekt

Projekt “Puna borša” pred nadolazeće blagdane pomaže sugrađanima slabijih ekonomskih mogućnosti, a hladnjak s namirnicama funkcionira po načelu “Ako imaš donesi, ako ti treba uzmi”, ističu iz Kluba mladih.

Ideja se razvijala protekla dva mjeseca, a projekt su osmislile novinarka Bojana Guberac te glumica i aktivistica Ana Maria Štefanac. Uključili su se predsjednik Kluba mladih Andrej Briščik i riječka umjetnica Tanja Blašković.

Organizatori se nadaju da će ovim humanitarnim projektom potaknuti građane na ekonomičnu potrošnju, dijeljenje i solidarnost.

„Ovo je prvi ovakav projekt u Rijeci koji smo napravili po uzoru na projekt u Sarajevu“, navode iz Kluba mladih, dodajući da će se u sljedećim mjesecima postaviti i polica za namirnice poput brašna, šećera ili slastica.

Hladnjak se nalazi na ulazu u Klub mladih u Ulici Erazma Barčića 9A, a može se koristiti u radno vrijeme kluba – od ponedjeljka do četvrtka od 7 do 24 sata, petkom od 7 sati do 3 sata, subotom od 10 do 3 sata i nedjeljom od 14 do 23 sata.

Kalendar događanja