Tijekom travnja kino Dječje kuće ostvarilo je najbolje rezultate dosad, a posljedica je to konačnog ukidanja epidemioloških mjera početkom prošlog mjeseca, ali i velikog interesa posjetitelja zbog čega je nova kinodvorana proteklih tjedana često bila ispunjena do posljednjeg mjesta.

Najnoviji animirani i igrani filmovi za cijelu obitelji zabavljali su i mlađe i starije ljubitelje filma tijekom popodnevnih i večernjih vikend projekcija, subotnjih matineja te dodatnih tjednih projekcija prilikom proljetnih praznika, a kino je punom parom radilo i u jutarnjim terminima koji nisu otvoreni za širu javnost.

Škola u kinu

Tada, naime, u kino u organiziranim posjetama dolaze škole i vrtići iz čitave Primorsko-goranske županije u sklopu programa Škola u kinu Art-kina, koji se i dalje održava u dvorani Art-kino Croatia ako je u pitanju veći broj učeničkih grupa ili učenika starije dobi, no velik je interes škola i vrtića upravo za novo kino, budući da uz filmsku projekciju, mladi mogu otkriti i druge aktivnosti koje Dječja kuća nudi.

Samo je ovog ponedjeljka tijekom jutra iz Osnovne škole Nikola Tesla na projekcije filmova u kino Dječje kuće došlo preko 200 školaraca, a niz je grupa zakazan i za ostatak jutarnjih projekcija tijekom ovog tjedna u Dječjoj kući, koje su za sve učenike u sklopu programa Škola u kinu besplatni.

Početak pandemije, nastava na daljinu, epidemiološke mjere, sve je to obilježilo protekle godine. Od ožujka 2020. godine bili smo lišeni mnoštva aktivnosti. Konačno se opet možemo uključiti u različite manifestacije i omogućiti učenicima stjecanje različitih iskustava, izlaske, posjećivanje kulturnih i sportskih manifestacija. Dugogodišnji smo korisnici, a s ponosom mogu reći i partneri u različitim aktivnostima i projektima našeg Art-kina i iznimno smo sretni što nastavljamo s redovnom suradnjom, rekla je ravnateljica OŠ Nikola Tesla Tatjana Bandera – Mrakovčić, istaknuvši da se zahvaljujući toj suradnji sustavno potiče odgoj i obrazovanje učenika u medijskoj kulturi.

Projekcije i filmske radionice

Ostatak ovog tjedna donosi i grupe djece i mladih iz Centra za autizam Rijeka, OŠ Branimir Marković iz Ravne Gore, OŠ Škurinje i Brajda te Ekonomske škole, a zadovoljstvo radom kina u Dječjoj kući ne krije i ravnateljica Art-kina Slobodanka Mišković, budući da se sav filmski program u Dječjoj kući odvija u organizaciji Art-kina.

Proteklih smo godinu dana uložili mnogo truda da kino u Dječjoj kući zaživi u punom sjaju te da iskoristimo potencijal trenutno najbolje opremljene kinodvorane u zemlji, a i šire. Sada, kada više nema epidemioloških ograničenja, s ponosom možemo ustvrditi da djeca i mladi, ali i posjetitelji starijih generacija, rado prate naš filmski program. Osim projekcija filmova, tu je i čitav niz održanih filmskih radionica – od izrade animiranih filmova do sinkronizacije – koje su se popunile velikom brzinom, a stalni upiti kada ćemo organizirati nove, svjedoče nam da smo na dobrom putu i da u gradu Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji među djecom postoji velik interes za film i filmsko stvaralaštvo, rekla je ravnateljica Art-kina Slobodanka Mišković.

Ulaznice

Inače, svibanjski filmski program kina u Dječjoj kući već je dostupan na internetskim stranicama Dječje kuće i Art-kina, a ulaznice, po cijeni od 25,00 kuna, dostupne su putem platforme ulaznice.hr te na blagajnama Dječje kuće i Art-kina koje se otvaraju sat vremena prije početka prve projekcije u danu.

(Foto: Art-kino)

Kalendar događanja

Izložba
 • 27.06. – 09.07.
 • (19:00)

Putujuća izložba fotografija “Tokyo Before / After” u Kortilu

Izložba predstavlja profil Tokija kroz umjetnost fotografije, pri čemu se prizori iz 1930/1940-ih izlažu kao suprotnost onima nastalima nakon 2010. godine...

Detaljnije

Književni susret
 • 07.07.
 • (20:00)

Knjiga na nezgodnim mjestima: Dino Pešut u pothodniku ispod autoceste na Krnjevu

U četvrtak 7. srpnja u 20 sati u pothodniku na Krnjevu koji prolazi ispred autoceste, a u kojeg se ulazi iz Medovićeve ulice održat se novi susret iz ciklusa Knjiga na nezgodnim mjestima Gradske knjižnice Rijeka....

Detaljnije

Festival
 • 07.07.
 • (21:00)

Lela Kaplowitz Trio stiže na Festival Štikla

Cijenjena hrvatska jazz vokalistica sa svjetskim glazbenim iskustvom Lela Kaplowitz je nastupala u Madison Square Gardenu, Birdlandu i Blue Noteu u New Yorku, na mnogim prestižnim jazz festivalima te s vrhunskim jazz glazbenicima diljem sv...

Detaljnije

Koncert
 • 07.07. – 08.07.
 • (20:00)

LET 3 otvara Riječku zvečku

Veliko otvaranje festivala Riječka zvečka uz neprikosnovene vladare koncertnih pozornica - riječki Let 3...

Detaljnije

Koncert
 • 12.07.
 • (20:00)

Kultur Shock u Rijeci!

Atipični i politički bezobrazni sa sevdahom, punkom i rockom u savršenoj kombinaciji, u Rijeku dolaze nabrijani da bi vas ”kulturno šokirali”!...

Detaljnije

Koncert
 • 13.07.
 • (21:30)

Koncert Nine Badrić na Trsatskoj gradini

U okviru Ljeta na Gradini, u drijedu, 13. srpnja, u 21.30 sati, koncert će održati Nina Badrić, jedna od najcjenjenijih hrvatskih pjevačica...

Detaljnije