Prijam za veleposlanike, predstavnike gradova prijatelja te predsjednicu Grabar-Kitarović održao je riječki
gradonačelnik Vojko Obersnel, poželjevši uglednim gostima dobrodošlicu u karnevalsku Rijeku.

Gradonačelnik Obersnel upoznao je goste s tradicijom i osobitostima Riječkoga karnevala, zaželjevši im dobru zabavu na Međunarodnoj karnevalskoj povorci. Ujedno se zahvalio svima koji su se odazvali pozivu za sudjelovanje na sinoćnjem Humanitarnom karnevalskom balu, na kojem su prikupljana sredstva za nabavku potrebne medicinske opreme za Kliniku za dječju kirurgiju Kliničkog bolničkog centra Rijeka.

U znak sjećanja na prisustvovanje 36. riječkom karnevalu, gradonačelnik Obersnel uručio je prigodni poklon predsjednici Grabar-Kitarović, masku izrađenu u umjetničkom Atelieru Rogić.

Ujedno je uputio poziv na sudjelovanje na sljedećem Riječkom karnevalu, koji se održava u godini kada će Rijeka biti Europska prijestolnica kulture. Tu prestižnu titulu Rijeka će ponijeti zajedno s irskim gradom Galwayom, što je istaknula i Olive Hempenstall, veleposlanica Irske u Hrvatskoj.

Prema uvriježenoj tradiciji 36. međunarodnu karnevalsku povorku, na poziv Grada Rijeke, prate veleposlanici i drugi predstavnici diplomatskoga zbora te predstavnici gradova prijatelja Rijeke, a uvaženim gostima ove su se godine pridružili i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović te ministar turizma Gari Cappelli.

Veleposlanica Hempenstall ujedno se u ime diplomatskogzbora zahvalila na pozivu za sudjelovanje u karnevalskim događanjima, istaknuvši kako ulice Rijeke odišu kreativnošću i pozitivnom energijom.

Karneval prate predstavnici veleposlanstava Irske, Indije, Turske, Francuske, SAD-a, Norveške, Srbije, Izrela, Egipta, Austrije, Kanade, Italije, Republike Sjeverne Makedonije, Finske, Velike Britanije, Grčke, Slovenije, Švedske i Nizozemske, kao i predstavnici gradova-prijatelja Rijeke: Rostocka, Novog Sada, Faenze i Csepelea.

Prijemu su nazočili i karnevalski gradonačelnik Meštar Toni s kraljicom Riječkog karnevala Nikol Marelja Bošnjak, predsjednik Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škrarpa, zamjenici gradonačelnika Marko Filipović i Nikola Ivaniš, kao i predsjednik Gradskog vijeća Andrej Poropat.

Kalendar događanja