Komisija za licenciranje HNS-a je nakon obilaska Kantride u ponedjeljak, na adresu NK “Orijent 1919” poslala dopis iz kojeg je jasno da će u nedjelju pod stijenama Kantride biti odigrana prva kvalifikacijska utakmica za popunu prve Hrvatske nogometne lige.

Dobivši licencu Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) za odigravanje Prve HNL, Stadion na riječkoj Kantridi ponovno je uvršten na popis stadiona na kojima se mogu igrati prvoligaške utakmice, pa je gotovo izvjesno da će se na njemu održati utakmica doigravanja za popunu Prve NHL između Orijenta 1919 i Istre 1961.

Komisija za licenciranje HNS-a dala je “zeleno svjetlo” stadionu poznatom u cijelom svijetu po svojim stijenama. Stadion je izgrađen 1913. godine, a svečano je otvoren utakmicom Victorije sa Sušaka i zagrebačkog Građanskog 1. lipnja 1913. godine.

Kantrida

Apsolutni rekord posjećenosti stadiona postignut je 1999. kada je na Kantridi gostovao Osijek, tada se okupilo oko 26.000 ljudi

Apsolutni rekord posjećenosti stadiona postignut je 1999. kada je na Kantridi gostovao Osijek, tada se okupilo oko 26.000 ljudi, a predviđeno je da se uskoro izgradi potpuno novi stadion s oko 14 000 sjedećih mjesta i standardima UEFA-4 kategorije. Zbog toga je HNK Rijeka 2015. godine prešla na stadion Rujevica.

Na Kantridi će se iduće sezone sigurno igrati drugoligaški nogomet, s obzirom da ga je kao stadion prijavila Opatija, a ovisno o uspjehu Orijenta možda i prvoligaški.