U sklopu manifestacije Noć muzeja 2022, Udruga Bez granica koja vodi Zavičajni muzej Drenove, a koji djeluje u okviru Društvenog centra Drenova, u petak, 28. siječnja od 18 do 22 sata, predstavit će veliku izložbu na temu „Znameniti Drenovčani – zašto su nam tako važni za povijest našeg kraja“.

Izložba će biti hibridnog tipa – fizički u prostoru u posve digitalnom formatu na multimedijalnoj platformi muzeja, te online putem FB video streama.

U 19 sati moći ćete pogledati razgovor koji je Damir Medved vodio s Christianom Grailachom i Albertom Mihichem o našim Drenovčanima i zašto mislimo da su nas zadužili i da su vrijedni sjećanja.

U pripremi za ovu izložbu obavljena su i dodatna istraživanja, pa smo sada u prilici predočiti i neke do sada neobjavljene dokumente dobivene iz Arhiva Arolsen – međunarodne arhive za progon nacističkih zločina, a tiču se sudbina naših Drenovčana.

Na ovoj izložbi prisjetit ćemo se: Gabrijela Bratine, Vilima Štefana, Braće Hlača, Ružice Mihić, Orlanda Kučića, Ivana Žorža, Brune Francetića, Stanka Frankovića i Sergia Turconia.

Razgledavanja Zavičajnog muzeja Drenove i izložbe odvijat će se prema epidemiološkim mjerama te su potrebne Covid potvrde, a sve punoljetne osobe trebaju nositi maske u zatvorenom prostoru.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a vrijednost projekta je 1.989.150,74 kn. Iznos sufinanciranja EU je (85%) 1.690.778,13 kn.

Kada?

28.01.2022.
18:00