Uz uobičajen repertoar Zoran Majstorović Trija, koji izvodi tradicionalne skladbe iz svih dijelova svijeta i MKD-a Ilinden, koji izvode makedonsku tradicionalnu glazbu, na koncertu će se moći čuti skladbe koje će izvesti zajedno, ekskluzivno za ovu prigodu.

Posjetitelji će čuti širok repertoar, od hrvatske tradicionalne glazbe, prije svega nadahnute istarskom ljestvicom, preko makedonske i tradicionalne glazbe bliskog istoka pa do afričkih ritmova.

U Zoran Majstorović Triju, osim samog Majstorovića, svirat će Vedran Ružić na kontrabasu i Rajko Ergić na bubnjevima.

MKD-u Ilinden ovoga će se puta na pozornici pridružiti Maja Veljak na violini, Elvis Devčić na gitari. Zbog nemogućnosti obilježavanja najvećeg makedonskog praznika Ilinden, dio ovog koncerta biti će dostojna zamjena i nova prilika za promoviranje makedonske kulture u Rijeci. Uz nastup, MKD Ilinden gostovat će i organizacijom prigodnog makedonskog kutka.

Ulaz je slobodan, uz ograničeni broj posjetitelja.

Zoran Majstorović Trio

Glazbenici sa zavidnim međunarodnim karijerama koriste svoj specifičan instrumentarij kako bi slušateljima dočarali putovanje kroz svjetsku glazbu te stvaraju sonornosti koje evociraju glazbene tradicije iz raznih dijelova svijeta. Ovi vrsni improvizatori kroz tu glazbu donose i svoje osobno glazbeno naslijeđe; od klasične do tradicionalne glazbe, od jazza do rocka.

Zoran Majstorović hrvatski je jazz i etno gitarist, multiinstrumentalist, aranžer, kompozitor i producent. U gotovo 25 godina profesionalnog javnog nastupanja sudjelovao je u snimanju mnogih albuma i kompilacija u raznim glazbenim žanrovima, objavio knjige transkripcija i svirao na mnogim jazz i etno festivalima diljem svijeta. U stručnom usavršavanju može se istaknuti magisterij sa maksimalnom ocjenom na jazz odjelu konzervatorija “Giuseppe Tartini” u Trstu (Italija). Dobitnik je i raznih nagrada: “Status” kao najistaknutiji hrvatski etno instrumentalist, “Damir Dičić” kao najistaknutiji hrvatski jazz gitarist, “Miroslav Sedak Benčić” kao najistaknutiji hrvatski jazz kompozitor. Višestruki je dobitnik nagrade “Porin” te član HZSU-a.

MKD Ilinden

MKD Ilinden je prvo makedonsko društvo u RH koje se organizirano zalaže za očuvanje makedonske tradicije, kulture i duhovnog života. Njegujući bogatstvo Makedonije, u okviru društva djeluje folklorna, glazbena, pjevačka, etno i dječja skupina te se realiziraju i druge aktivnosti vezane uz izdavaštvo, organiziranje koncerata, poetskih večeri, otvorenja izložbi itd. Njihova se udruga nalazi u samom centru Rijeke, pored kazališta I. pl. Zajca, a tijekom dugogodišnjeg rada nastupali su diljem Hrvatske, u Republici Sloveniji i Makedoniji. Dobitnici su i brojnih zahvalnica te Zlatnog Grba Grada Rijeke.

Kada?

01.08.2020.
21:00