Izložbom fotografija koja će biti postavljena na postamentima na Korzu putuje zahvala volonterkama i volonterima na značajnom doprinosu u ostvarenju cjelokupnog kulturnog programa u sklopu projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture. 

Izložba prati angažman sugrađanki i sugrađana kroz volonterske aktivnosti tijekom pripreme kandidature i  predprogramima, s posebnim naglaskom na 2020. godinu kada je Rijeka nositelj titule Europske prijestolnice kulture. Konferencije, radionice, međunarodna suradnja i razmjena, koncerti, festivali, izložbe, promocije, manifestacije, otvorenja instalacija predstavljaju samo djelić od 200-tinjak događanja u koje je bilo uključeno preko 400 volontera koji su tijekom godina poklonili projektu i gradu preko 8.000 sati slobodnog vremena.

Dvije vrijedne nagrade

U sklopu izložbe bit će prikazan i promotivni video „Zašto volontiram u kulturi“ snimljen za potrebe manifestacije „Hrvatska volontira“ s titlovima na hrvatskom jeziku, a izlozi će biti ukrašeni promotivnim materijalima iz volonterskog programa, te dvjema vrijednim nagradama: priznanje „Organizator volontiranja 2020.“ Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku dodijelila je Udruga za razvoj civilnog društva Smart za kvalitetno provođenje volonterskog programa, dok je Državna nagrada u kategoriji „Koordinatorica volontiranja 2020.“ pripala voditeljici volonterskog programa, Asji Brusić.

Kada?

20.04.2021. – 30.04.2021.
10:00