Od 8. do 25. rujna svi posjetitelji moći će birati između 400 različitih vina, a ponudu vina prati i široki izbor street fooda, od prvoklasnih burgera koje će spremati zadarski Picnic Mingle do tacosa i drugih prigodnih zalogaja riječke Male Taquerie. Sve će začiniti večernji glazbeni program.

Cilj festivala je približiti vino potrošačima i u sigurnoj i zabavnoj atmosferi odgonetnuti nedoumice s kojima se susreću pri odabiru vina u trgovinama ili restoranima, poput što je to suho vino, zašto pjenušac nije uvijek šampanjac, je li rose vino piće za žene, zašto svi koji tek otkriju vino obožavaju muškat i kuda dalje jednom kada vam dosadi slatko vino, je li logičan slijed malvazija istarska ili neka druga sorta? Vinski grad je namijenjen širokom krugu ljudi koji ne moraju biti vinski znalci, ali vole i žele konzumirati dobra vina.

Edukativni program ovogodišnjeg Vinskog grada u Rijeci prvi tjedan stavit će fokus na žlahtinu kao lokalno najvažniju sortu, drugi tjedan bit će posvećen pjenušavim vinima od raznih hrvatskih autohtonih sorti, a program će završiti isticanjem rijetkih vina od rijetkih sorti, kako bi se osvijestila važnost njihovog očuvanja.

Lista gostujućih vinara u Rijeci:

Dalmacija: Skaramuča, Saints Hills, ​
Istra i Kvarner: Benvenuti, Matić, Marčeta, Pilato, Pavlomir, PZ Gospoja, Katunar Anton, Roxanich, Šipun, PZ Vrbnik
Bregovita Hrvatska: Cmrečnjak, Jakopić, Kopjar, Kunčić, Štampar, Vina DK
Slavonija: Buhač, Vinarija Kutjevo, Enosophia, Galić, Iločki podrumi, Krauthaker
Uvoz: Astoria, Vinakoper, Tikveš, Weszeli, Jakončič

Na ulazu u Vinski grad potrebno je unajmiti staklenu vinsku čašu za 30 kn, a konzumacija se plaća karticom na svakoj kućici kako bi cijeli proces do uživanja bio što kraći. Sva vina iz ponude su dostupna na čašu i butelju.

Radno vrijeme festivala kroz tjedan bit će od 17 h do ponoći, a petkom i subotom do 1 sat iza ponoći.

Kada?

08.09.2022. – 25.09.2022.
17:00